Joris & Oliver (herplaatst)

Posted 7 maanden agoGrijze Roodstaart

Leeftijd: 8 en 10 jaar
Size: Groot

Over

Hallo allemaal

Wij zijn Joris en Olivier, twee grijze roodstaarten van 8 en 10 jaar oud en wij zullen ons eerst eens netjes aan u voorstellen. Wij horen bij elkaar, maar we zijn geen liefdespaar. We zijn wel hele goede vriendjes.

Ik ben Olivier en de man van ons 2. Ik ben een vrij rustige vogel en zit het liefste in mijn kooi maar wel graag met de deur open. Kroelen vind ik heerlijk, maar alleen wanneer het mij uitkomt. Ik kijk altijd even een beetje de kat uit de boom en daarom kan ik van vreemde mensen in het begin niets hebben, dat heeft even tijd nodig. Verder stap ik graag op je hand, want ben best tam, maar ook alleen als ik daar zin in heb. Van ons tweeën ben ik de sloper. Ik hou van speelgoed en van karton en kan hier uren mee zoet zijn. Praten doe ik wel, maar ik weeg mijn woorden graag af. Ik zeg woordjes als: “kiekeboe, kusje en doei”. Fluiten doe ik eigenlijk veel liever, dat kan ik ook heel goed en mooi.

Mijn vriendin heet Joris. Zij is een pittige jongedame die zeer aanwezig is. Als dametje wil zij graag veel aandacht en daar kan ze echt om vragen. Joris is van nature geen sloper, maar als ik hulp nodig heb om karton te slopen, komt ze me zeker helpen. Waar ik graag speelgoed in mijn kooi heb, heeft Joris dat juist liever niet. Joris is heel lief en tam. Ze stapt zo op je vinger en kroelen doet ze het liefst op d’r rug op je schoot. Voor ze gaat slapen kom t ze nog even op haar rug op je hand liggen voor een slaapkroel en een slaapliedje. Zij heeft juist weer een behoorlijk grote woordenschat. Woorden als: “kusje, oh dennenboom, lekker wijffie, poes,poes,poes” en ze roept de hondjes en kleindochters bij hun naam. Met de kerst zijn wij een perfect duo. Waar Joris “Oh dennenboom” zingt, fluit ik daarbij de juiste tonen. Joris is de pittigste van ons tweeën.

Dansen doen we ook graag. Als je bij de kooi gaat staan te dansen op muziek danst Olivier vrolijk mee. En ook wanneer je samen met ons “The Adams family” fluit, doen we mee met zang en dans, uiteraard met bijpassend klik geluid. Eigenlijk zijn we gewoon heel gezellige huisvrienden die wel van een feestje houden.

Wij grijsjes houden natuurlijk van lekker eten! Zo eten we beide papagaaienvoer + Nutribird Tropical pellets. Daarnaast krijgen we pel pinda’s, stukjes banaan, appel, een sperzieboon, worteltje en een stukje paprika. Ook zijn ze dol op een kers, aardbei, mais uit blik en ongezouten cashewnoten, dit krijgen we dan ook af en toe.

Wij zijn op zoek naar een nieuw huisje omdat onze huidige eigenaar door medische klachten niet meer goed voor ons kan zorgen. Dit is heel verdrietig omdat we ons hele leven al bij hen wonen. Soms is het dan de beste keuze.

Wij mogen verhuizen vanuit Den-Haag met kooi voor een bedrag van 300,-
We zijn volledig getest en gesext. Ook zijn wij netjes in het bezit van onze Cites documenten.

Als je Olivier en Joris een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar zij komt te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met parkieten/papegaaien en het liefst al ervaring hebben met Grijze roodstaarten.
* Wij leven graag veel buiten haar kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek door de Stichting maakt deel uit van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Getest op ziektes
  • DNA getest / sext
  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier