JORIS (Herplaatst)

Posted 12 maanden ago

Over

Hallo, hallo, Joris hier, een Rosé Kaketoe man van 6 jaar jong. Ondanks dat ik een onleesbare ring draag ben ik nog steeds single en ook voorzien van een chip. Vanwege allergie van een van mijn baasjes ben ik op zoek naar een forever home.

Ik woon nu 2 jaar hier in een mooie buitenvoliere, maar dacht daar zelf heel anders over en ging stereotype gedrag vertonen. Mijn baasjes hebben toen een gedragsdeskundige ingeschakeld en wat blijkt, ik ben een echte binnenvogel. Ik houd van mensen om me heen, maar kan mijzelf goed vermaken en ook goed mijn grenzen aangeven.

Ik ben handtam voor mijn huidige baasjes en stap makkelijk bij vreemden op. Momenteel heb ik een voorkeur voor de vrouw des huizes die ook mijn eten verzorgt. Voor vreemden sloof ik me graag uit om je aandacht te trekken. Kroelen doe ik alleen op mijn eigen voorwaarden. Als ik op je schouder zit dan plak ik mijn hoofd tegen je wang.

Ik ben HELEMAAL gek op knopen uit elkaar halen, ik speel dan ook het liefst met in elkaar geknoopte leren veters. Ook vind ik het leuk om met acryl foerageer speelgoed te spelen en los ik graag puzzels op. Als er echt niets anders te spelen is dan vermaak ik me wel met wilgentakken, hout, karton of kurk. Over de vloer lopen vind ik best spannend. Nieuw speelgoed moet voorzichtig en langzaam geintroduceerd worden, het enge is er dan snel vanaf.

Ik ben een man van weinig woorden, ze denken hier af en toe dat ik mijn eigen naam zeg. Echter ben ik een meester ben in het nadoen van een rits, door je heen brabbelen en je uitlachen als je aan de telefoon zit. Meedraaien in het huishouden doe ik graag, maar wel van een afstandje vanaf je schouder of een standaard. Met een droge vaatdoek help ik je wel graag met het poetsen van je aanrecht.

Mijn dieet bestaat uit pellets van Wisbroek (low fat) en Zupreem natural. Mijn chop eet ik netjes, favoriet zijn rode pepers en walnoten. Ook krijg ik een vetarme zadenmengeling voor roseetjes. Zodra ik mijn zaadjes zie weiger ik pellets te eten en ga ik in staking. Trainen kan ik als de beste en verwacht dan een zonnepitje als beloning.

Ik verhuis vanuit Castenray (Li) voor een vergoeding van € 300,00 zonder kooi.

Ik ben getest en gesext, mijn papieren zitten alleen nog ergens in een verhuisdoos.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand hebben van kaketoes en bij voorkeur ook al een in huis hebben
* Ik word niet geplaatst in een gezin met kinderen jonger dan 12 jaar.
* Ik leef graag veel buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

  • Gezinssamenstelling, inclusief dieren
  • Woon/werksituatie
  • Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
  • Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Alleen volledige aanmeldingen worden in behandeling genomen.