JOS & JOKE (Herplaatst)

Posted 9 maanden ago

Over

Hallo daar, Jos en Joke hier, 2 grijze roodstaartjes met allebei wat aandachtspuntjes. Wij zijn samen met spoed op zoek naar een forever home. Jos is een man en is 21 jaar jong en Joke is de dame van het stel en heeft dezelfde leeftijd. Vanwege gezondheidsredenen van onze huidige eigenaar zijn wij op zoek naar een forever home. Wij zijn niet eerder verhuisd dus dit vinden wij best spannend.

Beide vogels hebben kleine aandachtspuntjes. Jos is kerngezond, maar heeft een afwijking aan zijn vleugel en kan hierdoor niet vliegen. Joke is ook gezond, maar heeft een afwijking aan haar staart, hier is het vetweefsel niet helemaal goed waardoor zij last heeft van het doorkomen van haar staartpennen. In het verleden is zij hier aan geopereerd en momenteel trekt zij deze nog uit als zij te weinig aandacht krijgt. Ook mist zij een teen, maar dit beperkt haar niet.

Beiden zijn handtam, maar kijken eerst de kat uit de boom. Jos is wel territoriaal in zijn kooi. Ze hebben veel tijd buiten de kooi nodig. Jos en Joke hebben baat bij een forever home waarbij de 3 R’s hoog in het vaandel staan. Rust, Reinheid en Regelmaat.

Jos en Joke zitten graag samen op hun schommel en houden van het slopen van oude dozen en bijvoorbeeld eierdozen. Ook houden ze van plastic speelgoed wat geluid maakt of beweegt. Zowel Jos als Joke kunnen erg goed kletsen, Joke is hierbij iets meer verlegen en praat liever als zij niet gezien wordt. Ze zeggen o.a. hallo, alles goed, commando’s voor de honden en dat Joke het koud heeft.

Ons huidige dieet bestaat uit een pellets van Nutribird P19. Verder krijgen wij dagelijks fruit, waarbij appel, sinaasappel, mandarijn en banaan favoriet is.

Verhuizen doen wij vanuit Helmond voor een bedrag van € 250,00 met onze kooi en toebehoren.

Wij zijn lang geleden getest, maar hier zijn geen documenten meer van, ook zijn wij gesext en netjes gechipt en in bezit van onze Cites.

Als je ons een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen.
*Je moet verstand hebben van papegaaien.
* Wij leven veel buiten onze kooi dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je Jos & Joke een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Gebruik als e-mail onderwerp onze naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

Gezinssamenstelling, inclusief dieren
Woon/werksituatie
Wat kun jij ons bieden en waarom jij ons graag een huisje biedt.
Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.