Joy (herplaatst)

Posted 6 maanden agoAlexander parkiet

Leeftijd: 2 jaar
Geslacht: Man
Size: Middel

Over

Lieve allemaal

Aangenaam kennis te maken, ik ben Joy, een 2 jarige Alexanderparkiet man. Als een echte Alexanderparkiet probeer ik mijn charme in de strijd te gooien om een beetje indruk op jou te maken.

Ik hou enorm van spelen. Vooral spelen met touw en kunststof ringen zijn mijn grote favorieten bezigheden. Daar kan ik mezelf uren mee bezig houden.

Handen vind ik spannend als ik op of in mijn kooi zit. Misschien als je er meer tijd in stopt dan wil ik dat wel anders gaan vinden! Soms kies ik voor je schouder om op mee te liften en praat ik gezellig tegen je aan. Ik zeg verschillende woorden, zoals: Hallo, whoep, Ja, uhm, en ik kan hardop lachen hahaha.

Buiten het spelen, ben ik ook een enorm nieuwgierige vogel. Ik volg graag al je stappen en hou je dan ook goed in de gaten. Als ik dan boven op mijn kooi zit, heb ik het beste zicht. Ik kan op dit moment zelfstandig mijn kooi in en uit. De hele dag heb ik dan ook de vrijheid omdat de kooi openstaat. Als het tijd wordt om te slapen, hoef je alleen maar zeggen dat ik een slaapje ga doen en dan ga ik vanzelf de kooi weer in om de nacht goed door te slapen. De ring van een touw in mijn kooi is dan mijn slaapplekje waar ik heerlijk op ga zitten.

Eten doe ik graag en het liefst rode appels en zonnebloempitten. Naast mijn dagelijkse zadenmix ben ik ook altijd in om gezellig aan te schuiven bij het diner. Alles wat jij dan eet bekijk ik vol interesse en wie weet krijg ik ook iets.

Vliegen kan ik zeker, want ik ben niet meer gewiekt. Dat was vroeger wel zo en dat maakt dat ik soms een beetje onzeker ben om te vliegen of, als ik iets te enthousiast de ramen ontmoet, mijn koppie nog wel eens kan bezeren.

Ik zit momenteel in de opvang en zij hebben mij leren kennen als een lief ventje, de opvang heeft zelf een valkje (ook getest) en die tolereer ik prima, wij zitten dan ook vaak naast elkaar. Ik ben dus een lieve vogel en heb geen moeite met andere vogels.
Zo rond 18:00 s’ avonds geef ik aan dat ik moe ben, dan ga ik schreeuwen en wil ik slapen.

Verhuizen doe ik vanuit Zevenaar voor een vergoeding van € 100,- incl. kooi.
Ik ben gesext en getest op PBFD, Polyoma en Chlamydia en PDD

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand hebben van parkieten en of papegaaien, en ingelezen zijn in Alexanderparkieten.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Getest op ziektes
  • DNA getest / sext
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier