Kas & Bo (Herplaatst niet via HFW)

Posted 1 maand agoPyrrhura

Leeftijd: 6
Geslacht: Man

Over

Hallo allemaal,

Mag ik aan jullie voorstellen, Kas en Bo. Een koppel mannelijke pyrrhura’s, broertjes wel te verstaan van 6 jaar jong. Kas is een Molinae Pineapple en Bo een Molinae Wildkleur. Vanwege gezondheidsredenen van onze huidige eigenaar zijn wij op zoek naar een forever home.

Kas is de dominante van het stel; waar Kas gaat volgt Bo. Kas eet altijd als eerste wat overblijft is voor Bo. Hij zit graag bij je op je schouder, en is daar vervolgens moeilijk vanaf te krijgen. Kas krijgt graag een kriebeltje over zijn koppie en kan na wat oefening op zijn rug in je hand liggen. Graag doet Kas ook je gezicht preenen en houdt hij graag hele verhalen met je in zijn eigen taaltje.

Bo is de kleinere van de twee en meest avontuurlijke van het stel. Altijd op zoek naar spannende plekjes om op onderzoek te gaan. Ook is hij dapper bij vreemden, waar Kas nog weleens de kat uit de boom kijkt. Bo zit liever nog hoger dan Kas, d.w.z. op je hoofd om een nestje van je haar te maken. Bo is veel aan te leren en doet alles voor eten. Zo kan Bo o.a. een rondje draaien en zwaaien met zijn pootje.

Beiden vinden handen wel wat spannend, al stappen ze beiden netjes op. Ze spelen het liefst met sloopspeelgoed. Hun kurkrol verbouwen zij graag, eerst een raam maken en vervolgens natuurlijk een open dak, waarna deze aan vervanging toe is. Ook zijn zij tevreden met een simpele eierdoos of wc-rol om te snipperen. Om de dag nemen zij graag een badje. Ze houden niet van de kleur rood en kunnen lichtelijk geïrriteerd worden als je hard lacht, als je weggaat of als zij vreemde snuiters in HUN tuin zien.

Het huidige dieet bestaat uit een zadenmix voor pyrrhura’s. Dagelijks krijgen zij een mix van spliterwten, linzen, bruine rijst, couscous en een variatie aan groente. Paprika en wortel zijn veruit favoriet. Een stukje fruit eten zij graag met de huidige eigenaar mee. En als traktatie worden wij verwend met een zonnebloempitje of een stukje walnoot.

Verhuizen doen zij vanuit Emmen voor een bedrag van € 100,00 en nemen hun kooi en toebehoren mee.
Kas en Bo zijn niet getest, wel gesext.

Als je hen een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen.
  • Je moet verstand hebben van pyrrhura’s.
  • Wij leven veel buiten onze kooi dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je ons een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Stapt op
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier