Katie (herplaatst)

Posted 3 maanden agoRose Kaketoe

Leeftijd: 10 jaar
Geslacht: Vrouw
Size: Groot

Over

Lieve allemaal,

Katie is de naam, een rosé kaketoe van 10 jaar oud en ik ben een echte dame. Althans, dat denken we want ik ben nog nooit gesext. Ik hou van echt iedereen! Heerlijk bij je zitten is dan ook mijn grootste hobby. Daarnaast overlaad ik je dan met kusjes. Deze kan ik met geluidjes maken en ik ‘blaas lucht’ uit mijn snavel als ik kusjes komt geven. Bijten heb ik nog nooit gedaan, daar ben ik veel te lief voor. Geluidjes maken doe ik ook heel graag. Zo geef ik makkelijk complimentjes weg naar je door “fieuw fieuw” te fluiten. Ik kan 1 woordje praten en dat is mijn eigen naam. Daarna vond ik het praten wel weer voldoende. Heerlijk rondjes draaien en met mijn pootje zwaaien zijn ook favoriete bezigheden.

De inwendige Katie laat zich graag vullen met zadenmengeling en fruit. Hiervan lust ik het liefst appels en druiven. Soms mag ik met mijn huidige baasje mee eten en krijg ik ei,

Een klein stukje brood, kaas of mini-stukje kip. Heerlijk om mijn rosé buikje hiermee te vullen.

Mijn dagen vul ik het liefst met lekker rondlopen, bij je zitten, op je schouder mee liften en tegen zonsondergang moet ik gewoon even heel hard tetteren. Even zo’n 3-4 minuutjes mijn prachtige stem laten horen. En daarna is dat ook weer klaar en kom ik graag nog even kroelen. Het is ook leuk om door het huis te scharrelen en alles wat los zit op de grond te gooien.

Ik ben best een leuk papegaai, al zeg ik het zelf. Ik maak makkelijk contact, kan mezelf best bezig houden, fluit veel complimenten de lucht in en ben graag bij je ik de buurt. Als je nu eens op vakantie gaat, kan ik best zomaar bij iemand anders logeren. Ik maak snel vrienden en als zij ook van kroelen houden, is dat sowieso een match. Andere vogels en dieren ben ik gewend en kan hier goed mee opschieten.

Door een veranderde gezinssamenstelling en verhuizing zijn we op zoek naar een nieuw huisje voor mij. Het liefst een plekje waar ze van vogels houden, en waar ik bij iemand zou komen waar ik wellicht (bijna) de hele dag los kan rondlopen/op de kooi kan zitten, of op schouder mee mag lopen. Er is op dit moment gewoon minder tijd voor mij gekomen en met alle liefde die ik te geven heb, is dat toch een reden om de perfecte match voor mij te zoeken.

Verhuizen doe ik vanuit Zuid-Scharwoude zonder kooi voor een bedrag van € 250,00
Ik ben niet gesext, niet getest

Als je Katie een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar zij komt te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met parkieten/papegaaien en het liefst al ervaring hebben met kaketoes.
* Zij leeft graag veel buiten haar kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

 

Informatie over de vogel:

  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren
  • Andere vogels
  • Kinderen

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier