Keesie

Posted 2 weken agoBont boertje

Leeftijd: 14
Geslacht: Vrouw
Size: Klein

Over

Hallo lieve vogelvrienden,

 

Graag wil ik mezelf eens even netjes aan jullie voorstellen: ik ben Keesie, een vrouwelijk bont boertje van 15 jaar oud. Inmiddels woon ik 7 jaar bij mijn huidige baasjes. Daar heb ik het ontzettend naar mijn zin, maar door een verandering in de werksituatie zijn mijn baasjes op zoek naar een plekje waar ik alle liefde en aandacht kan krijgen die ik verdien, en waar ik lekker vaak uit de kooi mag. 

 

Het liefst kom ik gezellig bij mijn mensenvrienden zitten. Opstappen op je vinger doe ik heel gemakkelijk en snel. Het liefst wordt ik dan heerlijk gekroeld en geaaid. Per persoon geef ik zelf goed aann wat ik wel en niet leuk vind. Bij de één stap ik meteen op, bij de ander buig ik eerst mijn kopje, zodat diegene mij eerst oven op mijn kopje kan aaien. Eenkennig ben ik zeker niet, hoewel ik wel de beste band heb met degene die mij verzorgt en eten geeft.

 

Het liefst speel ik met houten speeltjes, waar ik mij uren mee kan vermaken. En uiteraard laat ik die niet allemaal heel en vind ik het leuk om het hout lekker te slopen. Maar dat is ook erg goed voor mijn snavel natuurlijk. Wanneer mijn baasjes thuis zijn, staat het deurtje van mijn kooi altijd open. Zo kan ik lekker vrij bewegen zowel in als buiten de kooi. 

 

Mijn eigen vogelvoer eet ik altijd netjes op. Daarnaast maak je mij ook altijd erg blij met een stukje fruit. Wat een gezonde vogel ben ik toch ook he!

 

Met eten ben ik dus niet de moeilijkste, maar met badderen heb ik wel zo mijn specifieke voorkeuren. Met de plantenspuit moet je bij mij niet aan komen zetten. Ook als je je best probeert te doen en mij een groter bakje geeft om in te badderen, wordt dat niet gewaardeerd. Ik was mij alleen in mijn eigen drinkbankje. Dat vind ik super lekker om te doen.

Momenteel woon ik niet samen met andere huisdieren. Wel ben ik van mijn logeeradres een kat gewend. Dit is altijd goed gegaan en we laten elkaar grotendeels met rust. Waarschijnlijk is de kat onder de indruk van mijn gefluit. 

 

Verhuizen doe ik vanuit Graft voor een vergoeding van €100,- samen met mijn kooi, een kleinere logeerkooi en een transport mandje. Gesext ben ik wel, maar niet getest op overdraagbare papegaaienziekten. 

 

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als ik kom te wonen.

* Voldoende tijd en aandacht. 

* Ik leef ook graag buiten de kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier