Kibo en Esperanza (Rescue)

Posted 7 jaar ago

Over

Wij zijn getipt door iemand die bij een kweker op bezoek was geweest dat er vogels zaten in een niet al te beste omgeving en dat er een ara’a koppel zat waar hij van af wou.
Wij zijn daar zelf wezen kijken en constateerde inderdaad dat deze oudere man (richting de 80) veel kweekvogels had in zijn schuur en de schuur er uit zag alsof hij het allemaal niet meer aan kon. naast dat wij zijn gaan kijken hoe we ervoor konden zorgen dat de huidige leef omgeving voor alle vogels daar beter zou worden zijn wij ook gaan kijken naar de mogelijkheid om die Ara’s daar weg te halen en met hun samen baby 2 caiques waarvan de pootjes niet helemaal in orden waren (hier over meer in de andere rescue).
De ara’s hadden geen ringen, leeftijd onbekend en zaaten in een veel te klein hok, ongeveer 1 meter in de hoogte bij 2 meter in de lengte en zagen er zeer onverzorgd uit, daarboven op had de man een stompie als poot en de andere poot had een nagel die recht omhoog stond. De kweker vertelde dat hij er van af wou omdat ze al een tijd geen eieren meer legde….dus nutteloos voor hem.

Na wat onderhandelen hebben wij een prijs afgesproken zodat we de Ara’s en de Caiques daar weg konden halen.
27 Augutsus hebben wij ze opgehaald en in overleg met Almere Jungle ze daar naar toe gebracht en in Quarantaine gezet, de ara’s getest en goed nagekeken.
Almere Jungle gaat voor de Ara’s zorgen en ze onderdak geven maar ze blijven van Hope for Wings.
Nadat de testen allemaal negatief terug waren gekomen zijn ze in Almere Jungle in een voorlopig verblijf geplaatst van ongeveer 4,5 bij 4,5 meter en daar zitten ze nu totdat hun nieuwe verblijf klaar is, deze word echt enorm groot en deze gaan ze delen met een aantal kleine aapjes.

Almere Jungle is een mooie plek waar ze helemaal Ara kunnen zijn, kunnen opknappen en een hele mooie toekomst tegemoet gaan. Binnenkort zijn ze dus voor het publiek ook te bewonderen in deze dieren (opvang) tuin.