KLAAS (Herplaatst)

Posted 2 jaar ago

Over

Halloooootjes, Klaas hier, een vrolijke Grijze Roodstaart van 11 jaar jong. Man of pop weet alleen ik. Vanwege een veranderende gezinssituatie ben ik op zoek naar een forever home. Het liefst een forever home waar ik niet vaak alleen zal zijn, want dan ga ik mezelf plukken of waar reeds een vriendje van mijn formaat aanwezig is.

Begonnen met plukken ben ik toen ik 1,5 was en een verhuizing meemaakte (alleen het huis, niet de mensen ;-)). De volgelarts heeft een medische oorzaak uitgesloten en mij omschreven als een slimme vogel. Bij verveling en weinig aandacht ga ik mijn veertjes kapot maken om te ontspannen. Dit deed ik ook weleens bij mijn vogelvriendin, maar die is mij ontvallen. Hoe het is om met een soortgenoot te leven weet ik dus. Ook in de zomer als ik buiten van de zon kan genieten, pluk ik minder. Zeg maar een zomertenue en een wintertenue.

Op zoek dus naar een forever home en bij voorkeur bij mensen die verstand hebben van mijn soort. Over onzekere mensen wil ik de baas spelen, maar weet jij wat het is om een grijze roodstaart te hebben en ben jij zeker van je zaak dan heb je aan mijn een vriend voor het leven. Mensen die ik ken zoek ik vaak op, loop dan zelf naar ze toe en stap ook op. Bij mijn mama lig ik graag op schoot om over mijn koppie gekroeld te worden. Qua spelen ligt mijn voorkeur bij slopen, eierdozen, karton, touwen takken en plinten!

Het dieet van Klaas bestaat uit pellets van Harrisons high potency, aangevuld met een zadenmix. Dagelijks krijg ik ook een portie groente en fruit, waarbij meloen, druif, banaan, broccoli en boontjes favoriet zijn. Af en toe krijg ik ook een stukje ei. Dagelijks verwennen ze mij met een walnoot of nutriberrie. Ook de pellets van Top’s eet ik goed. Eigenlijk ben ik stiekem een alleseter.

Kletsen kan ik als de beste en heb dan ook een grote woordenschat. Hallo, tot zo, lekker he, hou nou eens op behoren o.a. tot mijn vocabulaire. Ook kan ik een aardig deuntje fluiten, van The A-team via Mission Imposible naar Always look on the bright side of life. Praten doe ik niet continue, maar alleen als ik het wil, graag heb ik dan ook een muziekje op de achtergrond om iets nieuw te leren.

Ik verhuis vanuit Vlaardingen met mijn kooi, slaapkooi en toebehoren voor een bedrag van € 250,00.

Ik ben niet getest en niet gesext en netjes in het bezit van mijn Cites.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan goed onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand hebben van papegaaien en er al eentje in huis hebben
* Ik leef veel buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn

Een huisbezoek (met inachtneming van de Coronamaatregelen) maakt deel uit van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je Klaas een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

  • Gezinssamenstelling, inclusief dieren
  • Woon/werksituatie
  • Wat kun je mij bieden en waarom je mij graag een huisje biedt
  • Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.