Koda (herplaatst)

Posted 9 maanden agoDucorps kaketoe

Leeftijd: 7
Geslacht: Man

Over

Lieve mensen

Met veel plezier stel ik me aan jullie voor. Ik zeg met veel plezier omdat ik een erg vrolijke vogel ben. Koda is de naam en ik ben een Ducorps kaketoe van 7 jaar oud. Ik woon op dit moment in Pijnacker samen met mijn baasjes, 3 chihuahua’s en 2 katten. Een erg gezellige boel. Ik laat me graag omringen door andere dieren en mensen.

Mijn huidige baasje had een eigen dierenspeciaalzaak en ik woonde daar, was lief voor de klanten en stal zo dagelijks de show. Ik ben rond de corona naar een huis verhuisd waar bijna altijd iemand thuis was. Nu moeten mijn baasjes echter zoveel werken en kan ik niet meer zoveel aandacht krijgen. Omdat mijn baasjes zoveel van me houden, gunnen ze me ook weer de aandacht die ik verdien en daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuw huisje.

Spelen doe ik echt heel graag! Mijn kooi is mijn paleis. Deze hangt vol touwen en hout en hier kan ik me enorm in uitleven. Met een stukje karton weet ik zeker ook wel raad. Ik probeer deze dan in de meest kleine stukjes te versnipperen.

Niet geheel onbelangrijk is de innerlijke kaketoe. Ik eet graag het voer van Nutribird waar extra zaden doorheen gemengd zijn. Ook stukjes fruit lust ik graag, vooral banaan en coconuts. Stiekem eet ik graag een hapje mee met mijn baasje. Als deze even niet oplet, kan ik best wel eens wat van hun bord stelen. Ook voor een lekkere sperzieboon of cherry tomaatje mag je me altijd wakker maken.

Ik ben handtam en hou erg van gezelschap. Ze noemen me hier een “blij ei”. Dansen is iets wat ik graag doe. Zet een muziekje op met een goede bas en ik ben van de partij. In de avond kom ik graag bij je zitten om even lekker te knuffelen. Natuurlijk hoop ik dat je net zo enthousiast van me wordt, als dat ik zelf ben. Ik ben echt een ontzettend leuke huisgenoot.

Ik ben gesext, maar niet getest.

Verhuizen doe ik, met mijn kooi, vanuit Pijnacker voor een vergoeding van € 300,00.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
  • Je moet verstand hebben van papegaaien, er bij voorkeur al ervaring hebben met kaketoes.
  • Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Hand tam
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier