Koeki

Posted 1 week agoPyrrhura

Leeftijd: 1,5
Geslacht: Man
Size: Klein

Over

Hallo lieve vogelvrienden,
Mag ik mij even aan jullie voorstellen: een lieve, super tamme mannelijke pyrrhura pineapple red van 1,5 jaar oud, genaamd Koeki! In verband met medische problematiek van mijn baasje ben ik met spoed op zoek naar een goed nieuw huisje. Misschien kennen jullie mij trouwens al wel, want ik ben met meer dan 500 volgers een echte celebrity op instagram: https://www.instagram.com/pyrrhura_koeki?igsh=MTJudHdmdHMyYTR0dQ==
Mijn baasjes vinden mij een ontzettend lief mannetje, en ik zit erg graag bij hen. Verder ben ik heel nieuwsgierig en ondernemend. Omdat ik zo gehecht ben aan mijn baasjes, vind ik het wel soms moeilijk om alleen te zijn. Als mijn baasjes uit zicht gaan, zal ik meestal wel even roepen.
Bij mijn baasjes ben ik dus heel erg tam, maar bij vreemden kijk ik wel eerst even goed de kat uit de boom. In de vakantie ben ik bij twee verschillende logeeradressen geweest, maar na even te wennen stapte ik ook bij hen netjes op en ging ik lekker bij hen zitten. Wel heb ik een duidelijke voorkeur voor vrouwen, hoewel na wat meer gewenning ik ook gewoon bij mannen ga zitten.
Spelen doe ik erg graag, met mijn balletjes, ringen, puzzel, belletjes en sloopspeelgoed. Als het lekker weer is ga ik ook ontzettend graag mee naar buiten om heerlijk van het zonnetje te genieten. Verder vind ik het geweldig om mee te mogen douchen, of zelf te douchen in de gootsteen.
Ook ben ik een hele slimme vogel: mijn baasjes zijn mij nu aan het trainen om een rondje te draaien, en dat doe ik al best wel goed! Ook kan ik een beetje kletsen. Hoewel ik mijn best doe, komt er tot nu toe alleen kiekeboe uit. Dit zeg ik regelmatig als een soort hallo maar ook als een spelletje als ik me verstop, bijvoorbeeld onder je trui. Maar ik ben nog jong en zal waarschijnlijk nog wel meer woordjes kunnen leren.
Mijn slaap heb ik wel echt nodig, wel 12 uur per dag. Vaak mag ik ’s avonds nog even lekker bij mijn baasjes zitten, en rond 19:00 ga ik zitten knarsen en vallen mijn oogjes dicht. Rond 19:30 brengen mijn baasjes mij dan lekker naar mijn slaapkooitje, die staat in een rustige donkere kamer zodat ik ongestoord heerlijk kan slapen. Als ik te weinig slaap, wordt ik ook een beetje chagrijnig en bijterig.
Mijn huidige dieet bestaat uit pellets, aangevuld met groente. Paprika en wortel zijn mijn absolute favoriet, maar ik lust ook graag selderij, peper, bloemkool en doperwten. Daarnaast eet ik graag fruit: druif, perzik, mandarijn en aardbei. Verwend wordt ik met een stukje walnoot of zonnebloempitten.
Bij mijn dieet moet wel opgelet worden, omdat ik een vitamine A tekort heb gehad. Ik krijg nu pellets en rode palmolie op aanraden van de vogelarts, en daarmee gaat het super goed.

Andere vogels of huisdieren ben ik niet gewend, dus ik weet niet hoe ik daar op zal reageren. Bij het logeeradres waren wel twee honden, daar reageerde ik niet zo erg op. Dus met honden samen zal mogelijk wel goed gaan.
Verhuizen doe ik vanuit Spijkenisse voor een vergoeding van €50,- samen met mijn kooi, slaapkooi, speelgoed en eten. Gesext ben ik wel, maar niet getest op overdraagbare papegaaienziekten.
Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
* Voldoende tijd en aandacht.
* Ik ben een tamme vogel en graag veel buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn
* Mijn huidige baasje wordt graag op de hoogte gehouden hoe het met mij gaat.
* Verstand van Pyrrhura’s of andere kromsnavels en je hebben ingelezen over de vogelsoort mocht je hier nog niets van weten is een grote pré.
Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier