Letie (herplaatst)

Posted 3 maanden agoBonte Boer

Leeftijd: 10 jaar
Geslacht: Man
Size: Middel

Over

Hallo allemaal,

Mijn naam is Letie, een knap bont boertje mannetje van 10 jaar jong. Mijn baasje kan om medische redenen niet meer voor mij zorgen en is daarom op zoek naar een fijn nieuw plekje.

Graag zit ik lekker bij mijn mensen vrienden en wordt ik op mijn kopje gekroeld. Het liefst heb ik dat mijn kooit open wordt gezet en ik zelf kan bepalen of ik naar je toe kom of lekker in mijn kooi blijft zitten. Man, vrouw, bekende of onbekende, maakt mij niet uit: ik ga bij iedereen lekker zitten, kroelen en slapen. Alleen kleine kinderen vind ik soms een beetje spannend. Ik zou ze nooit kwaad doen, maar deins dan wel terug.

Hoe ik met andere vogels ben dat weet ik niet, want ik ben altijd het enige vogeltje in huis geweest. Thuis loopt er wel een kat rond en bij de oppas hebben ze een hond, dus daar ben ik aan gewend. Daar blijf ik ook wel bij uit de buurt hoor, maar als ze in mijn buurt komen, laat ik ze even mijn mooie snavel zien.

In de ochtend moet je me rustig laten opstarten. Een beetje een ochtendhumeur heb ik wel ja… Eerst even rustig wakker worden, een ontbijtje eten, en dan kan ik vrolijk aan de dag beginnen!

Wist je trouwens ook dat ik kan apporteren? Nog beter dan de meeste honden. Dan gooi ik mijn speelgoed of een dopje van een fles weg en ga er braaf achteraan. Met speelgoed wat ik kan slopen kan ik ook lang zoet zijn. Maar als er te veel toeters en bellen aan zitten, vind ik het eng. Nieuw speelgoed in m’n kooi moet ik ook altijd heel eventjes aankijken voordat ik ermee aan de slag ga.

Alleen thuis zijn vind ik ook niet erg. Dan heb ik graag de radio aan, zodat ik lekker kan meezingen met de laatste hits!

Qua eten ben ik een hele gezonde vogel. Het liefst eet ik gewoon mijn pellets en zaden die mijn baasje dan in mijn kooi hangt en ik lekker kan slopen. Verder ben ik dol op appel, wortels, broccoli stam, witlof en druiven.

Verhuizen doe ik vanuit Rotterdam samen met mijn kooi en spulletjes voor een vergoeding van €175,-.
Ik ben getest op PBFD, Polyoma en Chlamydia en wordt jaarlijks gecheckt bij de dierenarts.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Genoeg liefde en aandacht voor mij.
*Voldoende tijd buiten de kooi.

Een huisbezoek door de Stichting maakt deel uit van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Getest op ziektes
  • DNA getest / sext
  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Kan als enige vogel
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier