Lola en Jomy (Rescue)

Posted 7 jaar ago

Over

Gisteren avond werden wij door Alison gevraagd of wij 1 maar waarschijnlijk 2 vogels op kunnen vangen en er een goed huisje voor kunnen vinden.
Ze had een oproep gekregen van een dame en die zou psychisch niet meer kunnen functioneren door de papegaaien omdat vooral de amazone zoveel herrie zou maken. Dus die moest zeker weg en de grijze moesten ze nog even kijken of iemand anders die niet wou anders mocht ze die ook mee nemen.
Net is ze er naar toe gegaan en ze mochten beide mee, de Blauwvoorhoofd geelschouder amazone Lola schijnt een poepie te zijn, lief voor iedereen, de grijze is een hoopje zieligheid. Werd letterlijk aan zijn poten de reismand in gesmeten. De kooien waren stinkend smerig en zwaar verroest dus ook hier hoeven ze niet meer in.
De grijze Jomy ziet er niet gelukkig uit (niet zo gek natuurlijk).
Gisteren avond nog is er een bord stuk gesmeten tegen zijn kooi….dus wij zijn heel blij dat ze daar weg zijn.
Alison en haar man brengen deze moppies nu naar Ingrid waar ze zullen worden opgevangen alles staat al gereed voor hun ontvangst…volgende week worden ze getest en onderzocht en dan gaan ze in de herplaatsing…..lieverds jullie gaan op naar een beter leven! Dames bedankt!
Beide vogels zijn getest en de uitslagen waren gelukkig allemaal negatief. Het zijn 2 mannetjes. In eerste instantie zijn Lola & Jomy samen herplaatst bij Ingrid maar Lola Is uiteindelijk toch een handje vol een echte amazone die iemand nodig heeft die niet bang van hem is. Hij is nu herplaats bij Jolanda en die heeft ook al een amazone. Jomy blijft bij Ingrid.