Lorre (Rescue)

Posted 6 jaar ago

Over

Gisteren 17-11-2017 kregen we een aantal berichtjes over een Amazone op Marktplaats. Zou rond de 30-35 jaar zijn en 20 jaar bij een oude vrouw in een kooi hebben gezeten.
Mocht voor een bedrag worden opgehaald, had geen kooi, het leefde in een reiskooi! Warrig verhaal en weten ook niet wat nou waar is,
vogel werd zo goed als bij de deur afgegeven.
Wie er het eerst kwam zou de vogel mee krijgen!Jolanda Speetgens is zo lief geweest om helemaal van uit Limburg naar Rotterdam te rijden om dit moppie op te halen. Hij zou naar een opvangadres bij Conny in Limburg gaan. Totdat Jolanda mij belde en vertelde dat ze was geschrokken van wat ze aantrof, de beschrijving die ik kreeg (en eigenlijk lieten de foto’s dat al een beetjes zien) deed ons denken aan 2 bekende bejaarde amazone’s van 1 van onze leden Laura en Fam. Lorre mist 2 tenen en zijn pootjes staan raar…gedraaide teentjes en in rara vormen, ook zit hij op zijn ellebogen en op zijn kont, kan dus niet op stok zitten.
Zijn algehele conditie is op eerste gezicht zorgelijk.
Hij zou volgens de eigenaar eerst Jacko heten, later Coco en de vogel zelf roept constant Lorre, dus we luisteren naar Lorre, Lorre it is!
Lorre ging ondanks zijn slechte uiterlijk helemaal los in de auto….lachen gieren en brullen en kletsen! Zo aandoenlijk maar waarschijnlijk van de stress.
Gelijk contact opgenomen met de Familie Oliver en die herkende alle punten die we opnoemde en zeiden breng Lore maar hier, dit klinkt ons bekend en Lorre heeft snel medische zorg nodig. Dus Lorre is nu in super goede (amazone) handen.

Natuurlijk zullen we er alles aan doen om te hopen dat Lorre nog een vogel waardig leven kan krijgen.
Jolanda, Laura, Karin, Manon  Thanks Supermeiden!!
Updates over Lorre zullen volgen!
Oh ja voor de oplettende kijkers….ja dat zijn Nibbits in zijn reisbakkie…..dat kreeg hij erin omdat ie dat zou eten!!

Ondertussen is Lorre naar de vogelarts geweest en is zijn (we weten het geslacht nog niet dus gaan even uit van een hij) werkelijke leeftijd rond de 50-60 jaar geschat! Dit is dus tevens ook een verklaring voor zijn best ziekelijke uiterlijk, moe en lichamelijk gewoon stram en stijf.
Maar zijn algemene conditie is, op een infectie voor in zijn neus, artrose en staar na helemaal niet slecht voor zijn leeftijd!

Lorre is getest en we wachten dus op de uitslagen maar ondertussen is het goede nieuws dat Lorre lekker mag blijven bij de familie Oliver, ze hebben al 2 amazones die qua Lorre’s hoedanigheid aardig op hem lijken dus hij krijgt een mooi plekje op een lekker zacht kussentje.

Lorre we hopen dat je nog een aantal mooie jaren mee kan en gaat genieten van de liefde en aandacht en gezelschap die je gaat krijgen, je bent nu in super goede handen!