Lucky (Rescue)

Posted 5 jaar ago

Over

Gisteren (16-4-2018) kregen we meerdere berichten over een jonge pyrhurra op markplaats, in de tekst stond dat de poot gedraaid was maar dat de vogel er geen last van had…op de foto zag het er wel raar uit maar niet zo heel duidelijk.
Het was een kweker en hij vertelde dat een paar dagen geleden het op eens zo was….ach zegt ie ergens achter blijven hangen of zo, maar heeft er geen last van hoor. Als ik hem maar snel kwam ophalen dan mocht ik hem halen voor 50E want hij ging niet voor niets weg. Hij zou nog geen jaar oud zijn. Bent u er mee naar een arts geweest…nee.

Vanmiddag is godzijdank Ruth van Stam- Keijl na een telefoontje van mij gelijk in haar auto gesprongen en deze vogel gaan ophalen. En dat was waarschijnlijk geen minuut te vroeg. Het is een zielig klein hoopje, pootje staat letterlijk 90 graden gedraaid in een nare positie, is te mager en duidelijk ziek van de pijn. Wat wil je dan allemaal zeggen op zo een moment @#$%^&*(#$%^&*( laten we het hier maar op houden…afsluiten en nu verder gaan met de vogel en zijn hopelijk goede herstel. En iig dankbaar zijn dat Ruth hem daar zo snel heeft weg gehaald…..nogmaals we kunnen je niet genoeg bedanken!  En dan natuurlijk gelukkig ook nog vlak bij een VA woont!

Hij is nu bij Rob van Zon, die sprak ik vanmiddag en die zei toen hij over deze vogel hoorde dan moet je die bij mij brengen, dat is mijn ding, breuken herstellen, complicerende dingen, breng maar hier. Maar eerst moet het hoopje ellende aansterken om uberhaubt iets mee te kunnen doen zonder een groot risico dus bij Rob verblijft hij zolang.

Lieverd je bent nu in goede handen en onder de vleugels van Hope for Wings, wij geven wel om jouw gezondheid en wij zien in hoe waardevol ook jouw leventje is…op verzoek van Rob geven we jou nog geen naam, dat zou ongeluk brengen. Wij luisteren en geven jou een mooie naam wanneer je niet meer in de gevarenzone zit.

Nu allemaal graag duimen voor dit kleine hoopje.

19-4-2018

ppfff zweet in de bilnaad maar het moppie leeft nog!
Zeker nog niet uit de gevarenzone aangezien het een hele zware operatie was en hier alsnog aan kan bezwijken.

Het was zwart wit gezegd een rommeltje wat hij aantrof en hij heeft echt hard zijn best moeten doen om er iets van te maken.
Het is zeker niet zoals hij had gehoopt maar het is een stap op hopelijk een goede weg.

In het pootje zit nu een pennetje, zoals je ziet op de eerste foto was het zo dat het pootje helemaal 90 graden naar achteren stond en op de 2e foto zie je dat het nu redelijk recht staat, wel nog een beetje naar achteren maar 100 x beter.
Het is nog flink opgezwollen maar dat is logisch na een operatie.

Nu is het zo dat de spiertjes allemaal zo strak stonden dat het pootje ook stijf naar achteren staat…dit wou niet anders.
Maar zegt Rob middels Fysio therapie (onder narcose want dit doet veel pijn) kan hij in een paar sessies proberen om die spiertjes wat op te rekken…allemaal geen pretje voor dit kleintje maar voor een goed doel en een beter leven willen wij dit absoluut proberen.

Wow Rob je bent een topper….we weten dat we zeker niet te vroeg moeten juichen daar heb je mij ook voor gewaarschuwd maar zijn blij met jou resultaat zo ver.

Nu gaan we even een opvangplek zoeken voor dit moppie waar hij/zij zolang in de verpleging kan en die ook zo nu en dan naar Rob toe kan voor behandeling.

We gaan weer verder met duimen!

 

23-4-2018

Lucky (zo heet hij inmiddels)  is nu in de verpleging bij Ruth van Stam-Keijl en haar familie en vandaag was het tijd voor Lucky’s eerste Fysio therapie behandeling. Rob was best tevreden, zwelling is minder, kleur is beter en hij heeft wat korst kunnen verwijderen…de hak van de voet kon hij 10 graden beweging in krijgen dus al met al is het best goed nieuws allemaal!

Op naar de volgende fysio sessies deze zijn woensdag en vrijdag…hopen dat er dan nog meer beweging in gaat zitten. 🙂
Je bent maar een sterk vogeltje hoor Lucky en we leven allemaal met je mee!

26-4-2018

Vandaag moest Lucky weer voor fysio therapie.
Jammer genoeg heeft Lucky gisteren avond zelf 1 teentje er af gebeten dus dat viel even tegen.
Rob heeft Lucky’s spiertjes weer uitgerekt en kwam dit keer tot 5 graden erbij…maar jammer genoeg is er nog geen beweging in het pootje…maar dat kan nog komen.
De hechtingen zijn er uit gehaald en de zwelling is toch flink afgenomen.

Voor bescherming heeft Rob het pootje in een balletje verband gedaan zodat Lucky niet bij het pootje kan.
Volgende week weer op controle en Fysio!
Kom op Lucky je kan het!