Lucky (gereserveerd)

Posted 4 maanden agoGrijze Roodstaart

Leeftijd: 8 jaar
Geslacht: Onbekend
Size: Groot

Over

Hallo daar!

De knappe grijze roodstaart op de foto, dat ben ik, Lucky. Acht jaartjes jong en waarschijnlijk een meisje, maar dat weten mijn baasjes niet zeker.

Door medische redenen is mijn baasje helaas op zoek naar een nieuw huisje voor mij. Ze hoopt dat ik terechtkom bij iemand die mij de nodige rust en aandacht kan geven.

Hoewel mijn naam Lucky is, heb ik niet altijd even veel geluk gehad. Ik heb namelijk een schimmelinfectie in mijn longen gehad. Inmiddels ben ik wel weer helemaal beter en heeft de vogeldokter mij helemaal gezond verklaard! Wel heb ik iets minder longinhoud en pluk ik  sinds een paar jaar. Voor meer informatie over mijn medische gegevens mag altijd contact opgenomen worden met mijn vogeldokter.

Ondanks dat ben ik een lieve, intelligente en leergierige vogel. Ik ben handtam, maar wel wat eenkennig. Mijn vrouwtje vind ik heel erg lief. Over het algemeen heb ik dan ook wel een voorkeur voor vrouwelijke personen.

Verder ben ik een echt gezelligheidsdier en hou van reuring in de tent. Ik ben altijd in voor een goed gesprek. In de ochtend zeg ik vrolijk “goedemorgen” en vraag ik of je lekker hebt geslapen. Andere woorden en zinnen die ik ken zijn “gaan we eten doen”, “doei doei”, “poep”, “je bent een lieverd he”, “zo terug” en nog veel meer. Goed he! Geluiden kan ik ook nadoen trouwens: het alarm, de rookmelder, de koelkast, vriezer en de lach van mijn baasje doe ik wel eens na. Ik kan ook heel mooi fluiten en kusjes geven.

Mijn baasje vindt mij super slim, maar ook suuuper eigenwijs. Ik vind zelf dat het wel meevalt hoor. Maar als ik iets niet wil, dan doe ik het ook niet: lekker puh.

Hoewel ik eruit zie als een grote stoere vogel, ben ik wel heel zacht van binnen. Net als veel grijze roodstaarten moet ik altijd wel even wennen aan nieuwe situaties of nieuw speelgoed in mijn kooi. Ook kan ik soms schrikken van onverwachte geluiden en bewegingen.

Mijn hobby’s? Badderen vind ik heerlijk om te doen. Dat doe ik wel altijd in mijn badje op de kooi; douchen of spray vind ik niet zo leuk. Blaadjes kapot scheuren, karton kapot maken of lekker schommelen op mijn schommel vind ik ook erg leuk. Als ik door mijn baasje op mijn kopje of nekje gekroeld wordt, geniet ik heel erg. In de zomer hou ik ervan om lekker buiten in de tuin te zitten. Dan doe ik de geluiden van de zeemeeuwen na!

Lekker eten doe ik ook graag: zaden en pellets, gedroogde banaantjes, cashewnoten, walnoot, druiven, banaan en appel. En af en toe stiekem een koekje. En hoewel ik een grijze ROODstaart ben, hou ik niet van rood eten.

Vanuit Hellevoetsluis verhuis ik met mijn kooi voor een vergoeding van € 200,00
Ik ben volledig getest op overdraagbare ziektes.

Mijn CITES papieren zijn aangevraagd. Ik ben netjes gechipt en geringd, dus dat gaat waarschijnlijk helemaal goed komen.

Mijn kooi en indien gewenst nieuw speelgoed, bodembedekking en een staand model met stok voor buiten de kooi krijg je erbij.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet ervaring hebben met papegaaien en het liefst al eentje in huis hebben, een Grijze Roodstaart hebben is een pre.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

 

Informatie over de vogel:

  • Getest op ziektes
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier