Luna & Gijs

Posted 1 week agoValkparkieten

Leeftijd: 2 en 7
Geslacht: Vrouw
Size: Klein

Over

Dag lieve Valkjes liefhebbers

Wij zijn Luna en Gijs, 2 valkparkieten van 2 en 7 jaar jong. Als echte lady zal ik het woord doen namens ons beide en ons eens uitgebreid aan jullie voorstellen. De gele knappert die jullie zien ben ik en ik ben 7 jaar oud. Gijs is 2 jaar oud en mijn beste vriend. Dat is die grijze macho die jullie zien.

Wij horen gewoon bij elkaar en doen graag veel samen. Ook buiten de kooi zijn we samen op stap en wanneer ik Gijs even uit het oog ben verloren, roep ik hem gewoon en dit is andersom ook. Gijs is soms iets wat opdringerig naar deze mooie dame, maar ik ben niet op mijn mondje gevallen en zet hem dan gewoon even op zijn plek. We kunnen dan ook prima in 1 kooi samenleven.

Gijs is de macho van ons beide. Hij doet soms erg zijn best voor me en danst dan om me heen met open vleugels om indruk te maken. Hij kan erg goed fluiten, ook verschillende wijsjes. Ik laat hem graag zijn best doen, dat is toch altijd vleiend, maar ik hou sowieso wel van hem. Gijs is ook nergens bang voor, en gaat overal enthousiast op af. Ik ben van ons 2 de echte kroeler. Uren hou ik dan vol. Mocht je tussendoor even stoppen, moedig ik je aan door te gaan door op je vinger te tikken of zachtjes in je oorlel te bijten. Gijs houdt ook wel van kroelen hoor, maar ik begin ermee. Ik ben ook de ontdekker van ons 2 en ga erop af als er iets nieuws te zien is.

We zijn beide tam. Eerlijk gezegd is Gijs misschien iets tammer dan ik, maar met geduld zit ook ik graag bij je op de schouder. Mocht het niet meteen lukken, ben ik snel over te halen met trosgerst of een zonnebloempitje. Uiteindelijk zitten we beide graag bij je.
Spelen doen we graag met verschillende knaagspeeltjes. Met name het slopen van de speeltjes vinden we leuk. Kurk is dan ook favoriet voor ons. Als je niet oppast is de boekenkast met mooie boeken ook favoriet. Ze proberen hier nog wel eens snoepjes te verstoppen in speelgoed, maar daar hebben we weinig interesse in. We kunnen wel even zoet zijn met een kokosnoot gevuld met gom en eten. Dat is dus erg lekker en leuk om te eten met elkaar. We hebben ook speelgoed met belletjes en touwtjes waar we lekker in kunnen klimmen en ons uitermate mee kunnen vermaken.

Eten doen we uiteraard heel graag. Naast pallets zijn we allebei gek op zonnepitten en trosgerst. Gijs eet eigenlijk verder niks anders. Je kan hem van alles aanbieden, hij kijkt er alleen maar naar. Ik daarentegen eet alles wat los en vast zit. Fruit ben ik vooral gek op en als je me eens in de zo veel tijd een klein stukje brood geeft, maak je me ook heel gelukkig.

Wegens een ontstane allergie moeten onze huidige eigenaren helaas afscheid van ons nemen en zoeken we samen naar een forever home waar veel tijd en aandacht voor ons is.Luna is niet gesekst, maar wel echt een dame en Gijs is wel gesekst. We zijn niet getest en mogen verhuizen voor 50,- met kooi en toebehoren vanuit Schiedam.

Als je Luna en Gijs een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar zij komen te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met vogels, maar vooral veel tijd en ruimte hebben.
* Zij leven graag veel buiten hun kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden

Informatie over de vogel:

  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier