Maya (herplaatst)

Posted 2 maanden agoEdel

Leeftijd: 1
Geslacht: Vrouw
Size: Middel

Over

Hallo lieve vogelvrienden en vriendinnen

Deze knappe dame die hier voor u staat ben ik, Maya en ik ben nog in mijn eerste levensjaar. Met veel vertrouwen in een gezamenlijke toekomst ben ik pas 4 maanden geleden bij mijn huidige eigenaar komen wonen, maar gezondheidsredenen van haar, maken dat ik op zoek ben naar mijn forever home. Dat verdien ik, toch? Dit moet zeker een huisje zijn waar ik vrijuit kan klimmen.

Ik ben een enorme fan van klimmen, het liefst op en neer in mijn spiraaltouwen. Met stip op nummer twee staat wel: slopen!! Dennenappels, hout, kurk, zolang het natuurlijk is vermaak ik me ermee. Koop het maar groots in, want ik ga er heerlijk op los. Rennen achter mijn balletjes met belletjes doe ik ook graag. En een heel aandoenlijk trucje is dat ik op de kop kan hangen aan je vingers en dat ik dan op mijn rug in de palm van je hand ga liggen, spelen met mijn pootjes. Spelen kan ik goed alleen waarbij ik brabbel terwijl ik rond aan het rennen en klimmen ben.

Ik ben tam. Ik stap eigenlijk op bij bijna iedereen waarbij ik nu in aanraking ben geweest. Snelle bewegingen vind ik wat spannend, dus als mensen mij te snel benaderen, vlieg of loop ik weg. Om vervolgens wel weer op te stappen hoor, want bij je zitten doe ik heel graag. Ik hou enorm van gezelschap, vind iedereen wel interessant en ga uiteindelijk altijd weer op onderzoek uit.

Andere dieren ken ik eigenlijk nog niet. Ik ben jong, dus moet nog veel leren. Omgang met dieren hoort daar zeker ook bij. Ik kijk wel veel naar buiten, hier vliegt er van alles rond, dus ik zie wel veel vogelvrienden van achter het glas.

Met fruit maak je me heel gelukkig.  Druiven, blauwe bessen, passievrucht, granaatappel en mandarijntjes vind ik heerlijk. Ook stukjes brood, wat rijst en een sliertje gekookte spaghetti eten vind ik erg lekker. Qua groentes eet ik spinazie, wortel, doperwten en mais al. Ik ben overigens heel nieuwsgierig betreft eten. Grotendeels eet verder pallets en kleine hoeveelheid zaden/noten.

Ik ben gesext, volledig getest en mag verhuizen vanuit Deventer, met al mijn spullen, voor een vergoeding van 300,-

Als je Maya een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar zij komt te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met papegaaien en het liefst al ervaring hebben met Edels
* Zij leeft graag veel buiten zijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden

Informatie over de vogel:

  • Getest op ziektes
  • DNA getest / sext
  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Kan als enige vogel
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier