Mickey

Posted 3 weken agoValkparkiet

Leeftijd: 13 jaar
Geslacht: Man
Size: Klein

Over

Hallo lieve allemaal,
Die stoere jongen met de mooie kuif, dat ben ik: Mickey! Een valkparkiet van 13 jaar jong. Omdat ik op dit moment wat dominant ben, zijn mijn baasjes op zoek naar een fijn plekje voor mij waar alle liefde en aandacht aan mij kan worden gegeven die ik verdien.
Sinds mijn 5e levensjaar ben ik bij mijn huidige baasjes. Handtam ben ik zeker en zit graag lekker bij mijn mensenvrienden. Het liefst ben ik uit de kooi zodat ik lekker rond kan vliegen en onderdeel kan zijn van het gezinsleven. Graag ben ik dus veel uit de kooi, maar ik laat mij ook gemakkelijk weer in de kooi plaatsen als dat weer moet. Om aandacht vragen kan ik erg goed, wat er ook toe kan leiden dat ik wel veel kan schreeuwen.
Graag zit ik op je hoofd of arm. Ook mag ik vaak op schoot zitten bij mijn baasjes op een kussen met een handdoek waar ik graag mee speel. Bijten of iets kapot bijten doe ik niet, ik ben geen sloper.
In de kooi mezelf vermaken vind ik wel wat lastig. Met mijn vogelspeelgoed doe ik niet zoveel. Uit de kooi ben ik wel helemaal tevreden. Op mijn kooi is ook een mooie zitstok, waar ik ook graag lekker op ga zitten rusten.
Lekker eten doe ik graag. Naast mijn eigen voer eet ik het liefst mee met de maaltijden van mijn baasjes. Ik vind het gezellig om erbij te zitten en om alle vogelvriendelijke producten mee te proeven. Verder ben ik ontzettend gek op brood!
Een tijdje heb ik samengewoond met een pop, maar dit ging helaas niet samen. Dat vond ik heel erg eng, waardoor ik in het hoekje van mijn kooi bleef zitten en er niet meer uit kwam. Momenteel leef ik wel samen met een hond. Dat gaat goed, maar ik laat het wel weten dat ik niet wil dat hij bij mij in de buurt komt.
Verhuizen doe ik vanuit Tilburg voor een vergoeding van €25,- samen met mijn kooi. Gesext ben ik wel, maar niet getest op overdraagbare papegaaienziekten.
Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
* Voldoende tijd en aandacht.
* Geen andere vogels aanwezig.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.
Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Kan als enige vogel
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier