Murphy (Rescue)

Posted 7 jaar ago

Over

Murphy is van een vrouwtje van 83 jaar die niet meer voor hem kan zorgen maar ze doet hem alleen weg als ze zeker weet dat hij naar een goed huisje gaat.
Ik was daar vanmiddag thuis en schrok van Murphy’s neusgat, dame zegt oh maar zo hem ik hem 4 jaar geleden gekocht dus zag er niets kwaads in.
Ik keek naar hem en zag dat zijn manier van ademen lijkt op die van Maya dus ik maak mij flinke zorgen.
Daarnaast krijgt Murphy elke dag een paar slokjes Cola….heb haar uitgelegd hoe slecht dit is voor hem, blikje Cola lag in zijn kooi, daar speelt hij mee.
Ook krijgt hij alleen zaden.
Hij is Stok tam en is niet veel gewent aangezien zijn vrouwtje dus ook bang van hem is. Heeft wat stereotype gedrag van een opgesloten papegaai maar daarin zit volgens mij een hele vriendelijke gaai die iemand met ervaring nodig heeft.
Het heeft geen nut (en niet goed voor Murphy) om boos te worden op haar en ga er van uit dat ze van haar vriendje houd maar dat dit allemaal onwetendheid is….Ze had zelfs nog toen ze hem kocht zijn hele kleine kooitje weg gedaan en een nieuwe voor hem gekocht…een best mooie kooi.

Voor nu afgesproken dat ik een goed huisje voor Murplhy ga vinden op de voorwaarden dat ik hem van de week mag meenemen naar de VA en Murphy gelijk laat testen en chippen en onderzoeken/behandelen en dat wij dat voor onze rekening nemen….ze heeft nl geen geld daarvoor, het EU certificaat is aangevraagd en ondertussen al binnen.
Ook gaat er vast een zak pellets die kant op…die mag ze er vast bij zetten in de kooi dan kan hij er kennis mee gaan maken.
Vervolgens komt Murphy dus in de herplaatsing.
Helpen jullie mee duimen dat alles mee valt?
Ondertussen is Murphy getest en de uitslag is negatief, en hij is herplaats naar en daar zijn wij heel erg blij mee voor Murphy.
Murphy heeft nu een grote vriend Rocco en ze zijn helemaal gelukkig met elkaar, zoals we al dachten is Murphy een super lieve vogel met een zacht karakter.
Mijn kleine zorgen kindje krijgt een mooie toekomst!