Nora

Posted 2 maanden agoEdel Papegaai

Leeftijd: onbekend
Geslacht: Vrouw
Size: Groot

Over

Hallo allemaal,

Nora hier, een echte Edel diva. Dat zie je natuurlijk aan mijn mooie rode veren. Momenteel leef ik in een voliére met verschillende vogels, maar de echte vriend voor het leven heb ik nog niet gevonden. Mijn leeftijd is onbekend helaas, ik draag een ring maar deze kan momenteel niet afgelezen worden.

In de voliére ben ik altijd een beetje op zoek naar een partner, maar die kan ik niet goed vinden. Verliefd ben ik wel een beetje op een Amazone heer genaamd Aron, maar hij is al wat op leeftijd en vindt mij denk ik wat te druk en aanhankelijk. Daarom zoek ik een plekje waar ik wel een vriend voor het leven kan vinden. Het liefst een stoere Edel man.

Momenteel ben ik vrij in een voliére met andere vogels. Mijn baasje heeft mij nooit echt geprobeerd tam te maken, maar denkt dat ik zeker wel tam kan worden als ik in de woonkamer kom. Ik ben namelijk heel intelligent en totaal niet bang en pak ook gewoon lekker wat te eten uit je hand. Wel is voorzichtigheid geboden, want soms zie ik het verschil tussen en vinger en wat lekkers niet helemaal goed. Ook luister ik als je mijn naam roept.

Graag speel ik met hooi bolletjes of wilde takken. Dan kan ik heerlijk op en neer klimmen, bijvoorbeeld naar mijn etensbakje, of naar mijn nestblok waar ik graag in zit. Qua eten ben ik trouwens de moeilijkste niet: ik lust van alles, maar af en toe wat variatie vind ik wel fijn. Hoewel ik ook wel periodes heb dat ik juist alleen maar hetzelfde wil eten.

In de ochtend en avond laat ik altijd even van me horen: dat ik wakker ben, en dat ik weer ga slapen. Verder ben ik geen luide schreeuwer. Van een achtergrond muziekje kan ik wel genieten. In de volière staat dan ook regelmatig de radio aan.

Verder houdt ik ervan om mijn verenpak te verzorgen. Ik kan heel erg genieten van een lekkere douche, ofwel door nevel of met een waterslang. Als laatste was ik dan mijn snavel en gezicht nog even in de waterbak, en dan ben ik weer helemaal mooi schoon!

Verhuizen doe ik vanuit Nederhorst den Berg (Noord-Holland) voor een vergoeding van € 200,00
Op overdraagbare ziektes ben ik niet getest.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
* Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
* Kennis en ervaring met kromsnavels is een vereiste
* Andere Edelman(nen) aanwezig
* Ik leef ook graag veel buiten mijn kooi of in een voliere.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden

Informatie over de vogel:

  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig

Kan goed samen leven met:

  • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier