Nova (herplaatst)

Posted 5 maanden agoBonte Boer

Leeftijd: 4
Geslacht: Vrouw

Over

Hallo lieve allemaal

Laat ik me eerst eens netjes aan jullie voorstellen. Nova is de naam, een Bonte Boer, maar een echte dame en ik ben 4 jaar oud. Op dit moment woon ik bij mijn lieve bazin in Hippolytushoef, samen met nog 2 andere vogels. Mijn 2 vriendjes hebben wat extra zorg nodig en ik wil ook graag mijn aandacht. Dit gaat momenteel niet goed samen. Daarom zijn we op zoek naar een nieuw huisje voor mij.

Ik zal me eens uitgebreid voorstellen.

Spelen doe ik echt heel graag! Geef me karton en je krijgt het in kleine stukjes terug. Klauteren kan ik als de beste en ik beweeg me dan ook graag als een echte acrobaat over de simpelste touwtjes heen. Het meest spannend is het ook om vanuit mijn kooi op de grond, of in een boom te klimmen en met andere speeltjes te spelen. Geef me een muntje, een blokje hout of een dekseltje en ik vermaak me het beste. Water in een bak vind ik ook leuk om mee te spelen. Nu word ik ook wel eens gedoucht, maar daar ben ik minder enthousiast over. Echter om mijn mooie kleuren blinkend te houden, onderga ik de douche met de nodige tegenzin wel.

Ze noemen me slim en nieuwsgierig. Ik ben gek op het maken van verschillende geluidjes. Wat dan nog het meest leuk is, is dat de ander denkt dat er een kat staat te miauwen en dan blijk ik dat te zijn!! Zo test ik je graag op geluiden en hoop dan dat je niet ontdekt dat ik het was. Ik hou ervan om te graven of om heerlijk op mijn rug te liggen op de bodem van mijn kooi. Een andere goede eigenschap is dat ik heel ondernemend kan zijn. Ik ga graag op zoek of er iets te beleven valt buiten mijn kooi.

Om dit prachtige lijf te behouden, moet er natuurlijk ook gegeten worden. Ik eet graag zaden met fruit. Pellets vind ik minder lekker. Ik start de dag graag met een bakje rauwe groente. Fruit lust ik niet zo graag, tenzij je me een heerlijk stukje appel geeft. Daar ben ik echt dol op. Ik krijg wel steeds fruit aangeboden, maar ik heb naast de appel nog niet echt iets lekkers gevonden. Wat ik wel ontzettend lekker vind zijn de Sugar Snaps, die ik tussendoor krijg. Dan zijn er nog die kleine groene balletjes, doperwten noemen ze die, dat lust ik ook graag. Ten slotte mag je me altijd wakker maken voor een stukje droog bruin brood of een gekraakte walnoot.

Ik ben handtam en hou erg van gezelschap. Ik ben wat jaloers van aard en vind het op dit moment dan ook lastig om met andere vogels te wonen. Katten ben ik gewend, want er wonen hier ook twee van die muizenvangers ūüėČ

Verhuizen doe ik, zonder kooi, vanuit Hippolytushoef voor een vergoeding van ‚ā¨ 50,00.
Ik ben gesext, maar niet getest.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand hebben van papegaaien, er bij voorkeur al ervaring
hebben met de Bonte Boer.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Stapt op
  • Hand tam

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier