Pablo (Teruggetrokken uit herplaatsing)

Posted 1 jaar agoBerg Parkiet

Leeftijd: 6 jaar
Geslacht: Vrouw
Size: Klein

Over

Lieve mensen,

De charmante dame op de foto’s ben ik! De naam is Pablo en ik ben een 6-jarige Bergparkiet. Zoals je kunt zien ben ik groen, maar niet zomaar groen. Mijn lijfje heeft verschillende kleuren groen. Dit is ook echt kenmerkend voor mijn soort.

Ze noemen me een echt lieve vogel. Hoewel ik niet heel graag wordt aangehaald zijn er zeker momenten waarop je me mag aaien. Als ik mijn koppie naar beneden doe en zachtjes ga knagen op iets betekent het dat ik bang ben en liever even niet wil dat je me aait. Dat kan ik dus goed aangeven. Ik zit graag op je schouder om zo het hele huis door te liften. Zo heb ik goed zicht op alles. De schouder van een ander mag ook, omdat ik niet per se voorkeur heb.

Eten doe ik heel graag en het liefst eet je samen met jou mee. Dan lust ik ook erg veel. Mijn eigen eten bestaat uit zaden, maar tussen ons gezegd pik ik daar het liefst alleen de zonnepitten uit. Voor mijn soort is het belangrijk om dagelijks meer dan zaad te geven.

Bijvoorbeeld stukken fruit zoals banaan, appel, peer, abrikoos, sinaasappels, granaatappel, druiven en tomaten. Ook groenten zoals wortelen, broccoli, sla en maïs eten wij Catharina parkieten heel graag.

Zoals een echte dame, kwebbel ik graag. Ik kan daarbij best al wat woordjes zeggen zoals: Lekker hè en ik fluit: phiet Phieuw. We zouden ook samen nog meer woordjes kunnen leren want ik ben hier erg nieuwsgierig naar en kan goed geluiden nadoen. Spelen doe ik graag met alles wat ik tegen kom. De interesse voor alle kastjes en vooral wat daarin zit, is groot. Als deze open gaan, rommel ik hier graag ik en gooi wat ik kan op de grond. Omdat ik hier best trots op ben, kijk ik dan ook met verwondering naar het resultaat als dit is gelukt. Kusjes geef ik ook graag weg. Je mag me dan op mijn snavel best een kusje terug geven.

Ik ben erg gesteld op een grote vrijheid. Bij mijn huidige baasjes ben ik de hele dag uit mijn kooi. Heel soms in de avond ga ik daar weer in om te slapen. Dat doe ik het liefst met een laken over de kooi zodat het wat rustiger is. In de periode waarin ik broeds ben, zoek ik zelf een rustig plekje op in huis. Dit kunnen heel aparte plekjes zijn. Zodra ik aan het broeden ben, word ik liever niet aangeraakt.

Ik woon nu een jaar bij mijn huidige baasje en ben erg op haar gesteld. Omdat de zoon wat bang voor me is omdat ik mijn baasje erg bescherm, zijn we met elkaar op zoek naar een nieuw huisje. Het liefst met een of meer andere vogels erbij zodat ik vrienden kan maken met soortgenoten.

Verhuizen doe ik vanuit Den-Haag voor een vergoeding van € 50,00 met mijn kooi.
Ik ben gesext, maar niet getest.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand hebben van of bekend zijn met papegaaien en/of grotere parkieten.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

 

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier