Pedro (gereserveerd)

Posted 1 maand agoAgapornis

Leeftijd: 8
Geslacht: Man
Size: Klein

Over

Hallo daar!

Deze stoere agapornis man van 8 jaar oud ben ik: Pedro! Een bazig baasje, vrolijk aanwezig en met een eigen persoonlijkheidje. Omdat mijn baasje niet meer genoeg genoeg tijd heeft om mij alle aandacht te geven die ik nodig heb, ben ik op zoek naar een plekje waar ik alle liefde en aandacht kan krijgen die ik verdien.

Een sociale vogel ben ik zeker. Daarom is waarschijnlijk een plekje waar soortgenoten aanwezig zijn een goede plek voor mij. Graag heb ik de hele dag iemand om mij heen. Als ik met mijn baasje door het huis mag lopen op haar schouder vind ik dat super gezellig. Ook zit ik graag bij mensen in de buurt en ‘praat’ ik terug als je tegen mij praat. Echte woordjes zijn het niet hoor, maar ik doe mijn best en meng me graag in het gesprek.
Als ik je nog niet zo goed ken, moet ik wel even aan je wennen. Het heeft tijd nodig voor ik iemand vertrouw, maar dat is wel heel goed op te bouwen en als die vertrouwensband er eenmaal is, dan ben ik je maatje voor het leven. Het liefst zit ik natuurlijk bij mijn eigen baasje, maar ook voor haar vrienden en familie ben ik erg lief.

Om mijn energie kwijt te raken, ben ik graag aan het klimmen. Ik heb mooie touwen, een vogelboom en verschillende boomtakken waar ik graag in klim. Ook zit ik graag voor het raam in een hangzitje, en dan kan ik gerust een uurtje naar buiten kijken en dutten. Slim ben ik ook zeker, en voor een stukje walnoot kan ik een paar kleine trucjes. Deze heb ik best snel geleerd, dus wie weet kun jij mij nog veel meer leuke trucjes leren.
Uiteraard hou ik ook van van lekker slopen, voornamelijk papier, boeken en soms ook planten. Muziek en muziekinstrumenten vind ik erg interessant en leuk. ’s Avonds voordat mijn baasje mij in de kooi doet voor het slapen gaan, speelt ze een beetje op een kalimba. Van het zachte gepingel word ik dan heerlijk rustig en kan ik lekker in slaap vallen.

Mijn slaapritme is dan ook wel erg belangrijk voor mij. Graag slaap ik 12 uur per dag met een lichtwerende donkere doek over mijn kooi. Te veel licht en lawaai gedurende mijn nachtrust hebben geen goed effect op mij.
Af en toe moeten mijn veren natuurlijk ook even weer gestyld worden. Graag was ik mijzelf op een schoteltje op het aanrecht onder een klein straaltje van de kraan. Erna zit ik graag op mijn tak voor het raam te drogen: in de zon, als ik even geluk heb natuurlijk.

Een goede eter ben ik zeker: ik houdt erg van mijn vogelvoer en je maakt mij heel blij met stukjes walnoot, cashewnoten en gierst. Het liefst eet ik de gehele dag zoete zaadjes, maar ook appel, druif, wortel en komkommer gaat er bij mij graag in. Ontkiemd gedroogd kiemzaad vind ik ook lekker, net als wat rijst, couscous of quinoa.

Mezelf vermaken vind ik sommige dagen wel wat moeilijk. Het liefst ben ik de hele dag met mijn baasje samen en krijg ik alle aandacht. Soms ben ik best content en ga ik zelf ook op ‘avontuur’ in de kamer. Papieren balletjes met wat gierst erin kunnen mij ook wel even bezighouden. Met lekker foerageren en verschillende texturen ontdekken kan ik mij ook prima vermaken en ben ik lekker even bezig.  Verder hou ik ervan om uit het raam te kijken, heen en weer vliegen, spelen, springen van tak tot tak in de vogelboom, gedroogde bladeren/bloemen knagen.
Sinds twee jaar ben ik ook aan het plukken rondom mijn staart. De vogelarts heeft een medische oorzaak hiervoor uitgesloten en ook de gedragstherapeut kon mij helaas niet helpen. Als ik niet genoeg afleiding heb, dan ga ik toch weer aan het plukken. Momenteel heb ik een implantaat om mijn pluk- en partnergedrag wat te verminderen.

Verhuizen doe ik vanuit Alkmaar voor een vergoeding van €25,- samen met mijn kooi en speelgoed. Om een medische oorzaak van mijn plukgedrag uit te sluiten, zijn er een aantal testen gedaan, welke gelukkig negatief waren. Ook ben ik gesext.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
· Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
· Genoeg rust, liefde en aandacht voor mij.
· Soortgenootje aanwezig.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)
Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Vriendelijk naar vreemden
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier