Peer, Druif, Mango & Kiwi

Posted 3 weken agoPyrrhura

Leeftijd: 3
Geslacht: Onbekend
Size: Klein

Over

Hallo allemaal,

Wij zijn Peer, Mango, Kiwi en Druif, vier gezellige tamme phyrrura’s. Peer en Mango zijn twee heren, Kiwi en Druif zijn de twee dames in de groep. Ons baasje is op zoek naar een plek waar wij alle liefde en aandacht krijgen die we verdienen.

Peer is de oudste van de groep, en hoe ouder hoe wijzer. Peer is een slim vogeltje die ook een aantal trucjes kan, zoals een ringetje om een paaltje doen. Hij kletst het meest van de vier en weet heel goed wat wel en niet mag.

Als tweede kwam Mango aansluiten en was meteen de grootste vrienden met Peer. Mango is een beetje de toch wel ‘dombo’ van de groep. Dom is hij niet hoor, maar wel een beetje lomp af en toe. Maar dit maakt hij goed door een echte knuffelbeer te zijn. Graag komt hij heerlijk knuffelen in je hand, maakt zich bol en vind het heerlijk om geaaid te worden.

Kiwi is een dame met karakter. Ze is overal als eerste bij, met naar bed gaan wil zij het lekkerste plekje en iedereen in de groep staat dat toe. Kiwi is ook wel de bemiddelaar als er onrust is, zij weet dit heel goed op te pakken en speelt soms de bodyguard van Druif.

De junior van de groep is Druif. Druif past niet altijd even lekker in de groep, maar weet goed van zich af te bijten als het niet gaat zoals zij dacht of wenst. En gelukkig krijgt Druif backup van haar vriendinnetje Kiwi. Verder heeft Druif gemiddeld meer slaap nodig dan de rest, als zij weinig rust heeft kan ze wat happerig uit de hoek komen.

Alle vier zijn wij handtam, en vooral Mango en Peer komen graag bij je zitten. De dames Druif en Kiwi bepalen zelf wanneer ze zin hebben in je. We stappen wel alle vier netjes op je vinger als je dit vraagt, en zeker als we dan een lekkere pijnboompit als beloning krijgen.

Eenkennig zijn we zeker niet. En heb je een bril, oorbellen of een kaal hoofd, dan gaan we zeker op ontdekking uit om je eens goed te bekijken. Petten en capuchons vinden we maar raar, en ook de kleur rood houden we niet zo van. Tja, iedereen zo z’n eigenaardigheden he?

Vliegen doen we heel erg graag en we vinden het dus fijn als je ons regelmatig uit de kooi laat. In de zomer mogen we af en toe op het balkon buiten staan, waar we onwijs van kunnen genieten.

Bij zonsondergang gaan we gezellig met z’n viertjes naar bed. We mogen gezellig in de slaapkamer van ons baasje liggen.

Met het spelen kun je ons met heel veel dingen blij maken. We verstoppen ons graag en vinden foerageerspeelgoed ook erg leuk, bijvoorbeeld papiertjes uit speeltjes frutselen. Het allerleukste spel vonden wij om om bodembedekking achter de koelkast te gooien. Ons baasje haalt nog steeds om de zoveel tijd behoorlijk wat houtjes er achter vandaan. Ook houden we erg van muziek. We dansen alle vier erg graag en kunnen meeklikken op de maat van de muziek.

Met onze mooie namen kan het natuurlijk niet anders dan dat we goede eters zijn en erg van fruit houden. Ieder heeft zo zijn eigen favoriete groente en fruit, maar we proberen allemaal zoveel mogelijk te proeven. Omdat we nogal rommelkonten zijn, krijgen we fruit en groente wel altijd in de de kooi, anders gaan we er het hele huis mee rond en kan ons baasje heerlijk aan de schoonmaak.

Badderen doen we ook ontzettend graag: in de gootsteen, de waterfontein of in een wasbakje in de badkamer. Ook chillen we regelmatig mee in de douche waar een mooie stok voor ons hangt waar we lekker op kunnen zitten en kunnen genieten van het vocht en de warmte.

Verhuizen doen wij vanuit Ede voor een vergoeding van €200,- samen met onze kooi en toebehoren zoals speelgoed, java boom, voorraad eten en bodembedekking. Gesext zijn wij wel, maar niet getest op overdraagbare ziektes.

Als je ons een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
* Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen
* Voldoende tijd en aandacht

* Wij leven en vliegen ook graag buiten onze kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

 

Als je denkt dat je ons een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.


Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier