Pico (Rescue)

Posted 7 jaar ago

Over

Verleden week werd ik door verschillende mensen op de hoogte gebracht van een advertentie op Marktplaats…..over een Edel man met een te lange snavel.
Hij stond te koop en er was nog niet geboden….maar man wat was die snavel lang. (hij zal toch maar verkocht worden, en dat ook die mensen niets met die snavel doen!! dat gaan wij zeker niet laten gebeuren).
Dit kereltje stond te koop vlak bij Laura en Karin Oliver dus heb ik hun hulp gevraagd…..en zoals ik eigenlijk al verwachte zonder enige aarzeling doken ze er gelijk boven op, Laura is in contact gegaan met deze mensen, met als resultaat dat Pico sinds gisteren avond bij hun thuis is, in quarantaine wel te verstaan maar veilig…..en Boy oh Boy, het was nog erger dan we dachten, Pico zo heet dit kereltje is 8 jaar en volgens de advertentie moest ie wel eventjes naar de arts want zijn snaveltje was iets te lang pppff IETS!! Ook zijn nageltjes zijn veel te lang hij kan amper normaal zitten en helemaal niet klimmen. (wat een vage mensen waren dat, het contact ging dan ook super stroef)
Pico is in werkelijkheid 11 jaar (volgens zijn ring) en die snavel raakt zijn keeltje, waardoor hij zijn hoofd ook nog eens goed rechtop moet houden…vreselijk gewoon!!! Wij vragen ons dan ook af hoe hij al die tijd gegeten en gedronken heeft!

Gelijk de volgende dag is Laura met hem naar de Baronie gegaan naar peter Bastiaanse (Vogelarts) en heeft zijn snavel laten bijwerken, zo ook zijn nageltjes die veel te lang waren en hij is gelijk onderzocht en getest op alle belangrijke ziektes. Tot de uitslag zit hij nu heerlijk bij hun thuis en word hij aan alle kanten verwent en vertroeteld, het blijkt een lief kereltje te zijn.

Het heeft even geduurd voordat Pico zich kon acclimatiseren, wat in ieder geval duidelijk is geworden is dat Pico heel slecht tegen veranderingen kan. Dat is ook een van de redenen geweest dat Karin en Laura hebben besloten om Pico te houden zodat hij niet weer een verandering door hoeft te gaan. Pico is nu super gelukkig en heeft een grijze roodstaart (bikkel) als vriend uitgekozen en beide zijn ze echt heel schattig samen. Pico heeft een mooi leven bij de familie Oliver en dat is hem ook gegund!