Pinky & Pip

Posted 3 weken agoPyrrhuras

Leeftijd: 4
Geslacht: Onbekend
Size: Klein

Over

Lieve vogelvrienden

Om te beginnen zullen we ons eens voorstellen. Wij zijn Pinkie en Pip, 2 Pyrrhura’s van ongeveer 4 jaar oud. Het is een geheim van welk geslacht we zijn, we weten het eigenlijk zelf ook niet. Voor onze verstandhouding maakt het niks uit want we zijn dikke vrienden of vriendinnen. Heel soms maken we een klein beetje ruzie, maar dit is altijd weer snel opgelost.

Het liefst zitten we bij je op je schouder of in je nek, we zijn erg sociaal en zijn er gewoon graag bij. Daar blijven we dan zitten, al loop je lekker door het huis. Soms schrikken we van een geluid en dan vliegen we even weg. Eigenlijk zijn we een beetje je schaduw in huis. We zijn even tam voor al onze huisgenoten. Bij vreemden kijken we even de kat uit de boom, maar als er eten te geven valt maakt het ons niks meer uit en komen we graag.

Het koffiemoment is ons meest favoriete moment. Wij lusten graag een beetje melkschuim of een stukje van je koekje. We hebben geleerd dat we dan eerst op de kooi moeten zitten. Dat doen we dan ook.

Waar we ook dol op zijn, en wat veel gezonder is, is fruit. Dat eten we liever dan groente of pellets. Die laten we liever staan. Verder krijgen we natuurlijk onze zaden te eten. Als jij gaat eten, zullen we zeker proberen iets met je mee te eten. Als je ons dan (soms misschien iets vaker dan 1x) terug op de kooi zet, blijven we weer netjes wachten tot we weer mogen komen. Als je lekker wat zit te drinken proberen we ook iets te krijgen, want we vinden het erg gezellig op het randje van je beker ook een slokje te drinken. Mijn. Huidige eigenaar zet ons dan liever even in de kooi, omdat de drank soms heet is of het glas is gevaarlijk voor ons.

Kurk is heerlijk om mee te spelen en ook de navulling in de fourageer bak vinden we prachtig. Daar kunnen we ons dan ook goed mee vermaken. We vermaken ons het meeste door gewoon rond te vliegen en jouw gezelschap op te zoeken. Pip is dol op oren en wil hier soms even iets te enthousiast aan knabbelen. Pinkie is juist weer dol op de telefoon of afstandsbediening en als je deze dan in je hand hebt, proberen toe te slaan.

Badderen doen we graag. In ons eigen badje of lekker onder de douche. We hebben een verhuiskooi en hiermee kunnen we makkelijk meegenomen worden naar bv de camping of iets dergelijks. Dit zijn we gewend, en omdat we leuk gezelschap zijn, neem je ons vast gezellig mee. Wat een heel leuke eigenschap van ons is, is dat we een paar woordjes kunnen praten. We zeggen woordjes als: Welterusten, lekker, Pinkie en kusje.

Andere dieren zijn we gewend. Er woont hier ook een kat. Die heeft dus echt niks over ons te vertellen want wij zijn hem de baas. Hij komt wel eens achter ons aan, maar dit winnen wij gemakkelijk. Je zou het kunnen vergelijken met Max Verstappen en Hamilton. Beide snel, maar er is er maar 1 de beste en de snelste.

Door omstandigheden zijn we op zoek naar een nieuw huisje en we hopen ons helemaal aan jullie te hebben verkocht.

We zijn niet gesext en niet getest. Verhuizen doen we vanuit ’s-Gravendeel, inclusief kooi en speelgoed voor een vergoeding van 75,-.\

Als je Pinkie en Pip een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar zij komt te wonen.
*Je moet kennis en ervaring hebben met papegaaien en het liefst al ervaring hebben met Pyrrhura’s.
* Ze leven graag veel buiten hun kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden

Informatie over de vogel:

  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier