PINO (Herplaatst)

Posted 2 jaar ago

Over

Hallo daar! Mijn naam is Pino en ik ben een echte Venezuela Amazone. Mijn exacte geboortedatum is niet bekend maar ik ben ongeveer 50 jaar oud. Mijn geslacht hou ik nog lekker geheim, dat weet niemand… alleen ik.

Momenteel woon ik bij iemand die me tijdelijk opvangt. Ik heb al 3 vorige huisjes gehad maar keer op keer verhuisd… ik hoop nu een permanent huisje te kunnen vinden waar ik mijn oude dagen mag gaan doorbrengen. Al het verhuizen heeft me niet goed gedaan. Ik ben bekend met plukgedrag omdat ik stress heb en momenteel te weinig aandacht krijg. Het plukgedrag is nu wel gestopt maar ik heb er wel een nasleep van. Ik wil graag bij iemand wonen die mij genoeg aandacht en liefde kan geven. Je zult wel een beetje mijn vertrouwen moeten winnen maar met veel liefde en een tikkeltje geduld gaat dat lukken! Ik stap wel gemakkelijk op de arm en het liefst zit ik bij je op je schouder. Ook word ik graag gekriebeld in mijn nekje. Verder tippel ik een beetje over de vloer heen, vliegen kan ik niet. Ben niet gewiekt maar vanwege mijn artrose kan ik niet vliegen.

Een handzame, lieve, oudere vogel dat ben ik. Door mijn leeftijd heb ik wel wat mankementen, zoals artrose en nierfalen. Momenteel zijn mijn nieren weer helemaal stabiel maar het blijft een aandachtspuntje (geen – zo min mogelijk eiwitten). Ook gaat mijn neusgaatje snel dicht omdat er vuil in komt. Met een beetje hulp van mijn nieuwe baasje(s) is dit goed schoon te maken. Door de nierfalen in het verleden heb ik een apart dieet; ik mag geen eiwitten, tomaten, pinda´s, spinazie of noten. Walnoten mag ik dan weer wel! Ik mag helaas ook geen pellets. Ik eet momenteel de Konacorn- worlds of birds – amazone . Hier zit alles in wat ik WEL mag hebben en dit vind ik ook nog eens super lekker! Daarnaast ben ik dol op allerlei soorten groenten en fruit zoals appel, mandarijn, aardbei, banaan, druiven, paprika, spruitjes en nog veel meer.

Verder kan ik wel wat brabbelen, ik herken het woordje ´lekker´ en weet dus ook precies wanneer er eten op tafel staat. Ik fluit ´fjiet fjieuw´ en ´ooh´. Ook speel ik graag verstoppertje. Ik kijk dan of jij naar mij kijkt en dan ren ik gauw onder of achter de kasten. Pak me dan, als je kan…

Verhuizen doe ik met mijn kooi en toebehoren vanuit Drunen, in ruil voor een warm huisje. Er word voor mij geen herplaatsvergoeding gevraagd.
Ik ben niet gesext en niet getest

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen
*Je moet verstand hebben van papegaaien en er bij voorkeur al eentje in huis hebben.
*Ik leven graag veel buiten onze kooi en krijg ook graag voldoende aandacht, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je Pino een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:
*Gezinssamenstelling, inclusief dieren
*Woon/werksituatie
*Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
*Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.