Pip (Herplaatst)

Posted 2 maanden agoBonte boer

Leeftijd: 21
Geslacht: Man
Size: Klein

Over

Hallo allemaal,

Pip hier, een bont boertje van ongeveer 21 jaar. Een aantal jaar geleden is mijn baasje overleden en mijn huidige baasje (haar vriend) heeft besloten om een plek voor mij te zoeken waar ik mijn oude dag in alle rust kan slijten en de liefde en aandacht krijg die ik verdien.

Mijn eerste baasje was echt de liefde van mijn leven, mijn beste vriendin. Met haar kon ik alles samen doen: lekker douchen, mee naar buiten in de rugtas, samen stofzuigen. Die sterke band die ik met haar had, heb ik echter niet met het baasje waar ik nu bij woon. Vertrouwen doe ik hem wel, en ik ga ook geregeld bij hem zitten op de bank om lekker op mijn kopje gekroeld te worden. Dan buk in mijn hoofdje en kan hij mij in mijn nekje kroelen: heerlijk vind ik dat!

Af en toe kan ik wel wat “snappy” zijn en wil ik nog wel eens uitvallen. Dat deed ik bij mijn eerste baasje nooit. Ook opstappen op een hand doe ik niet zo netjes. Met een stok haalt mijn baasje mij nu uit mijn kooi, en dat vindt ik wel fijn. Dan brengt hij mij naar mijn zitstok of naar de bank, en kan ik daar lekker chillen.

Mijn bijnaam is trouwens de Pluizige Boeddha, omdat ik een vrij rustige vogel ben. Ik kan genieten om gewoon lekker in mijn kooi te zitten, lekker op 1 pootje en knarsen met mijn snaveltje. Of mijn mooie veren poetsen en mezelf weer helemaal netjes maken.

Omdat ik zo rustig ben, kan ik waarschijnlijk ook met andere vogels wel overweg. Toen ik uit logeren ging een paar jaar geleden, heb ik ook samen met een andere vogel in de kooi gezeten en dat ging erg goed. Maar in huis was ik altijd de enige vogel. Andere huisdieren ben ik niet gewend. Wel komt er af en toe een hond op visite, maar dat vind ik eigenlijk alleen maar gezellig.

Wel heb ik een beetje verlatingsangst. Zodra mijn baasje de kamer uitgaat, ben ik eventjes niet meer die rustige lieve Boeddha maar ga ik wel even goed vocaliseren.  Mijn hobby’s? Slopen! Onderzetters van kurk moet je niet onbeheerd in de woonkamer laten wanneer ik uit de kooi ben. Soms maakt mijn baasje ook een leuk en lekker speeltje van een eiderdoos met wat zonnebloempitjes, trosgierst en kurk erin. Uiteraard eet ik dan eerst de snoepjes op, en daarna kan ik lekker de rest slopen. De kurk neem ik dan mee in mijn snavel en dan klim ik naar een stok in de kooi, waar ik er de korte metten mee maak. Ook handdoeken en touwen vind ik heerlijk om te slopen. Zolang ik wat te slopen heb, kan ik mij heel goed zelf vermaken in en om mijn kooi.

Een lievelingskleur heb ik niet, maar ik heb wel een hekel aan de kleur rood. Tja, iedereen zo z’n eigenaardigheden he? Een aantal geluiden kan ik goed nadoen. Zo doe ik nog steeds de eetgeluiden van mijn eerste baasje na. Ook vond zij altijd dat ik zo lekker rook; dat snuif geluid maak ik ook nog regelmatig. Verder zeg ik “Hoi” en “Hey Pippie”, hoewel dat soms ook “Hey Chippie” wordt of wat anders. Ik vind het leuk om met mijn baasje een gesprekje te houden, dan doen we allemaal fluitjes en rare geluidjes naar elkaar.
Ook kan ik een rondje draaien en als mijn baasje zegt “Doe eens blij” dan trek ik heel mooi mijn vleugeltjes omhoog.

Een kieskeurige eter ben ik wel een beetje. Mijn pallets eet ik wel heel netjes op. Verder ben ik dol op appel, mandarijn, mango en kan ik heel erg genieten van een takje trosgierst. Maar als het mij niet zint, dan slinger ik het zo mijn kooi uit.

Verhuizen doe ik vanuit Utrecht voor een vergoeding van €100,- samen met mijn kooi, een kleine reiskooi, een rugtas, kurken om lekker te slopen, mijn speelgoed en mijn eten. Gesext ben ik niet, en ook niet getest op overdraagbare ziektes.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Voldoende tijd en aandacht.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden

Informatie over de vogel:

  • Stapt op
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren
  • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier