Pip

Posted 4 weken agoPyrrhura Rupicola

Geslacht: Onbekend

Over

Nee, nee, niet Woezel en Pip, maar Pip alleen. Een mooie Pyrrhura Rupicola waarvan zowel geslacht als leeftijd onbekend is, maar ik woon al 6 jaar bij mijn huidige baasje. Huisgenoot Ed en ik kunnen niet samen door een deur en door de gezinsuitbreiding hier in huis kom ik minder vaak uit mijn kooi dan mijn baasje zou willen voor mij. Om deze reden ben ik dan ook op zoek naar een forever home waar al een of meerdere pyrrhura’s aanwezig zijn of een voliere.

Contact met andere vogels vind ik erg leuk, met mijn huisgenoot is dit niet wederzijds en hierdoor pluk ik mezelf soms. Een andere pyrrhura zou ik wel erg leuk vinden en misschien ga ik dan ook de mens wat meer vertrouwen met een soortgenoot waar ik me aan op kan trekken. Momenteel ben ik niet handtam, maar vind het af en toe wel leuk om op je knie of schouder te komen zitten.

Spelen doe ik graag en dan vooral het slopen van karton. Met vogelspeelgoed kan ik nog niet zo goed overweg. De toekomstige vriendjes die al bij jou wonen kunnen mij daar vast wel wegwijs in maken. Vol overtuiging neem ik regelmatig een duik in mijn drinkbakje of een ovenschaal die hier voor mij wordt neergezet.

Als mijn baasje in de tuin is dan houd ik haar graag gezelschap, ik word dan heel stoer in een kooi buiten gezet om wat Vitamine D op te doen zoals ze dat hier noemen. Rond 20.00 uur is het bedtijd, er gaat dan een doek over mijn kooi en slapen doe ik dan in het vogelhuisje in mijn kooi.

Mijn huidige dieet bestaat uit een zadenmix en iedere ochtend eet ik een stukje fruit mee met mijn baasje. Favoriet is een druifje of een stukje appel.

Ik ben niet getest en gesext.

Verhuizen doe ik met mijn kooi vanuit Hoofddorp voor een vergoeding van € 50,00.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden, lees dan onderstaande eisen goed door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
  • Je moet verstand hebben van pyrrhura’s en er bij voorkeur al een in huis hebben.
  • Ik leef graag buiten de kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.
  • Ik word niet geplaatst bij kinderen jonger dan 12 jaar.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Informatie over de vogel:

  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier