Polleke & Ollie

Posted 1 week agoPyrrhura

Leeftijd: Onbekend
Geslacht: Man
Size: Klein

Over

Hallo lieve vogelvrienden,
Dit zijn wij: Polleke en Ollie! Twee lieve, handtamme, maar ook ondeugende pyrrhura’s die door omstandigheden op zoek zijn naar een fijn huisje waar we voldoende aandacht krijgen. Ollie is nu 7 jaar oud, en Polleke is ietsje jonger. Bij ons huidige baasje hebben wij elkaar leren kennen en zijn sindsdien onafscheidelijk. Waarschijnlijk zijn wij twee vriendjes, hoewel het geslacht van Polleke niet bekend is. Ollie is wel gesext en een mannetje.
Echt tam zijn we niet, we zijn vooral erg dol op elkaar. Polleke zit wel graag op je hoofd. Ook luisteren we wel goed naar ons baasje. Ollie kan zich groot maken en doen alsof hij heel wat is, maar wanneer wordt aangegeven dat we onze kooi inmoeten, vliegen we netjes naar onze kooi en gaan we samen binnen zitten.
Maar het liefst zijn we toch wel allebei buiten de kooi. Dan kunnen we heerlijk onze pyrrhura-streken uithalen. Zo haalt Polleke het liefst de brokjes uit het voerbakje van de andere vogels in huis. Ollie staat dan op de uitkijk en houdt in de gaten dat niemand hun stiekeme streken ziet. Maar ook met onze speeltjes kunnen wij ons heerlijk vermaken zowel in als buiten de kooi. We zijn heel lief en ondeugend tegelijk!
Hoewel wij altijd braaf onze pellets opeten, maak je ons echt blij met een lekker stukje appel op z’n tijd. Badderen doen wij ook het liefst lekker samen. Dan gaan we om en om het badje in om onze mooie veertjes weer schoon te maken.
Ollie is overigens aan het oefenen om de nieuwe Hans Klok te worden. Vooral de ontsnappingstruc lukt hem al erg goed. Hij houd van ontsnappen en kan zelf het deurtje van zijn kooi openmaken. Een kooi met een goed slotje is dus wel een vereiste voor deze houdini. Beide kruipen daarnaast graag onder het materiaal wat op de bodem ligt. Ook een mooie verstop truc!
Hoewel wij dus andere vogels in de omgeving gewend zijn, kunnen wij niet heel goed opschieten met anderen. We vinden vooral elkaar erg leuk en zijn het liefst op zoek naar een plekje waar we lekker samen zijn en niet in te dicht contact komen met andere vogels.
Verhuizen doen wij vanuit Rotterdam voor een vergoeding van €50,- samen met onze kooi, die wel aan vervanging toe is. Gesext is Ollie wel, maar Polleke niet. Beide zijn wij niet getest op overdraagbare papegaaienziekten.
Als je ons een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen.
* Voldoende tijd en aandacht.
* Wij leven ook graag buiten de kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.
Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Stapt op
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier