Poppi & Mix

Posted 2 maanden agoPyrrhura's

Leeftijd: 1 jaar
Size: Klein

Over

Hallo allemaal,

Mag ik aan jullie voorstellen: Poppi en Mix, twee ontzettend lieve pyrrhura’s van slechts 1 jaar oud. Door medische redenen is het baasje van dit leuke koppeltje momenteel op zoek naar een nieuw fijn plekje waar ze alle liefde en aandacht krijgen die ze verdienen.

Poppi, wat de naam al doet vermoeden, is het popje. Poppi is de Cinnamon Pyrrhura en heeft de broek aan in de relatie. Ze is ontzettend nieuwsgierig en ondernemend en houdt ervan om nieuwe dingen te ontdekken en te leren. Ze is net begonnen met clickertraining en kan inmiddels al een rondje draaien! Alles voor de pijnboompitten natuurlijk.

Mix, het Pineapple Pyrrhura mannetje, is vooral heel dol op Poppi, dus die kijkt graag toe en is overal waar zij is, en andersom. Echt een stelletje dus, maar ook wel echt elkaars tegenpolen. Mix is wat banger aangelegd en houdt niet zo veel van handen. Hij zit wel graag op je hoofd of schouder. Poppi is voor niets of niemand bang, en dankzij haar krijgt Mix ook steeds meer vertrouwen.

Hoe ze met andere vogels zijn is niet bekend, omdat ze de enige twee vogels in huis zijn. Aan andere huisdieren lijken ze snel te wennen: af en toe komen er wel eens honden langs, en dat vinden Poppi en Mix geen enkel probleem.

Poppi en Mix kunnen zich vermaken met alles wat los en vast zit. Hoewel er genoeg prachtig vogelspeelgoed beschikbaar is voor ze, moeten toch uiteindelijk de planten eraan geloven… Dat blijft toch het leukst om te slopen hé, dat wat niet mag… Verder zit Mix graag lekker in het zonnetje, en hangen ze graag samen voor het raam.

Ook zijn ze beide gek op water. Zodra het baasje de keuken inloopt, komen ze er direct aangevlogen: baddertijd! Meestal badderen ze lekker in de gootsteen, maar Poppi gaat ook wel eens mee onder de douche voor extra luxe.

Het zijn gezonde eters en houden van fruit en groente. Af en toe een stukje ei gaat er ook wel in, en natuurlijk wat lekkere zonnebloempitten, pijnboompitten en walnoten.

Verhuizen doen Poppi en Mix vanuit Alphen aan de Rijn voor een vergoeding van € 75,00.
Ze verhuizen met kooi, speelgoed, speelplaats en een zitpaal waar ze graag op zitten buiten de kooi.
Poppi en Mix zijn niet getest  op overdraagbare ziektes, wel gesext.

Als je Poppi en Mix een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar Poppie en Mix komen te wonen
*Genoeg liefde en aandacht voor dit leuke koppel
*Voldoende tijd buiten de kooi om lekker te vliegen

Een huisbezoek door de Stichting maakt deel uit van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier