Punkie

Posted 3 weken agoPyrrhura

Leeftijd: 2
Geslacht: Man
Size: Klein

Over

Lieve allemaal,
Hier ben ik dan, Punkie! Een lieve maar stoere pyrrhura man van 2 jaartjes jong. Mijn huidige baasje heeft mij ooit uit een klein kooitje gered bij een fokker. Helaas kan hij mij niet voor altijd houden en zoekt hij nu iemand die mij alle liefde en aandacht kan geven die ik verdien.
Binnen een paar weken tijd was ik al een gezellig, aanhankelijke vogel. Een echte knuffelkont! Graag kom ik bij mensen zitten en ook opstappen doe ik meestal heel netjes. Eenkennig ben ik niet, hoewel ik het allerliefst wel bij mijn baasje zit.
Het grootste gedeelte van de dag kan ik mezelf goed vermaken met mijn speeltjes en rommel ik lekker wat rond. In de kooi vind ik prima, maar eruit ook, zodat ik lekker rond kan vliegen en mijn energie kwijt kan. Af en toe wil ik dan wel even een momentje om met je te knuffelen, en daarna ga ik weer lief verder spelen. Ik vind het ook leuk om bij je te zitten en lekker in je haar te kroelen of aan je oor te knabbelen.
Mijn veren moeten natuurlijk wel mooi blijven, dus daarom ga ik graag badderen onder een klein waterstraaltje in de wasbak. Als ik dan helemaal nat ben, doe ik mijn naam wel eer aan: dan ben ik een echte punker.
Netjes eet ik elke dag mijn pellets op, maar trosgierst en fruit vind ik op z’n tijd ook wel heel erg lekker. Daarnaast pik ik ook wel eens stiekem wat van het bord van mijn baasje.
Slapen kan ik als de beste. Als het licht uitgaat, ga ik zelf naar mijn kooi toe en kruip ik mijn bedje in. Ik vind het lekker als ik dan zo’n 10 a 11 uur rustig kan slapen, zodat ik weer genoeg energie heb voor een nieuwe dag eten, spelen en knuffelen.
Andere vogels ben ik gewend van mijn tijd bij de fokker. Hier zat ik in een volière met andere pyrrhura’s. Ook ben ik erg sociaal, dus een pyrrhura vriendje of vriendinnetje zou ik wel erg leuk vinden om mee samen te leven. Momenteel leef ik niet met andere vogels, maar wel met een hond en een kat, en dat gaat hartstikke goed.
Verhuizen doe ik vanuit Almere voor een vergoeding van €50,- samen met mijn speeltjes en in overleg eventueel ook mijn kooi. Gesext ben ik wel, maar niet getest op overdraagbare papegaaienziekten.
Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
* Voldoende tijd en aandacht.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.
* Het liefst al een andere pyrrhura aanwezig als maatje.
Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam

Kan goed samen leven met:

  • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier