Rico (herplaatst)

Posted 8 maanden agoBlauwvoorhoofd Amazone

Leeftijd: 18 jaar
Geslacht: Man
Size: Groot

Over

Hallo lieve mensen,

De prachtige groene gentleman die je hier ziet, ben ik! Rico is de naam en ik ben een 18-jarige Blauwvoorhoofd Amazone. Vanaf mijn jonge jaren woon ik al bij mijn huidige baasjes in Spijkenisse.

Laat ik mezelf eens aan jullie voorstellen. Ik ben een leuke en speelse vogel. In mijn kooi hangt van alles waar ik me goed mee kan vermaken. Ook buiten de kooi vermaak ik me opperbest en ik hou ervan als je achter de computer zit, ook de toetsen te raken met mijn voeten of snavel. Dit vind ik zo leuk, dat hoor je dan ook echt aan me.

Naast spelen, hou ik ontzettend van geluiden maken. Ik kan heel goed fluiten. Mijn huidige baasjes hebben me melodietjes geleerd waar ik dan weer mijn eigen sausje overheen heb gegooid en zo komen de mooiste creaties uit mijn snavel. Ik kan ook praten. Woorden als Hallo, dank je wel, lekker he, kom maar, dag Rico, hoi hoi en tot morgen, horen tot mijn vocabulaire. Naast praten kan je ontzettend veel lol met me hebben, zeker omdat ik onbedaarlijk kan lachen. Ook kan ik goed verschillende geluidjes nadoen. Wat dacht je van, een rits van een jas dicht doen, Slik geluiden als je drinkt en het inschenken van Cola in een glas.

Eten, daar ben ik dol op! Voor een klein stukje kaas doe ik echt alles wat je van me vraagt. Appel en mais behoren ook tot mijn favoriete maaltijd, evenals banaan en druif. Ik zet mijn interne klok erop gelijk, en weet dan ook precies wanneer het etenstijd is. Als ik de kans krijg, eet ik graag een paar korrels rijst mee als dit wordt gegeten. Dan schuif ik graag aan.

Waar ik echt een hekel aan heb, is nat worden. Soms schijnt dit te moeten voor een mooi verenpak, maar het is niet mijn hobby. Door dan zo hard mogelijk te trillen, hoop ik dat de nattigheid niet doorgaat. Helaas hebben ze dat door hier.

Voorheen was ik tam en zat ik graag bij mijn baasjes. Ik had hierin wel voorkeur voor de heer des huizes. Toen deze met pensioen ging en hele dagen gezelschap kwam houden, heb ik mijn aandacht alleen op hem willen richten. Hiermee heb ik de dame des huizes bang gemaakt. Nu zit ik eigenlijk alleen maar in mijn kooi en ben ik stiller geworden. Omdat mijn baasjes het beste met me voor hebben, zijn we nu op zoek naar een nieuw onderkomen waar ik een mooie nieuwe start kan maken.

Verhuizen doe ik vanuit Spijkenisse voor een vergoeding van € 100,00 incl. kooi.
Ik ben niet getest, wel gesekst

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand hebben van papegaaien, en ingelezen zijn in Amazones.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • DNA getest / sext
  • Kan als enige vogel
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier