Rio & Kiki

Posted 1 maand agoValkparkieten

Leeftijd: 1
Geslacht: Onbekend
Size: Klein

Over

Hallo lieve vogelvrienden,

Rio en Kiki hier, twee lieve jonge valkparkieten van slechts jaar 1 jong. Of wij jongetjes of meisjes zijn, dat weten we niet. We vinden elkaar in ieder geval erg lief en zijn dus een echt koppeltje. Onze baasjes hebben echter door hun werk minder tijd voor ons, en één van hen is helaas allergisch. Daarom zijn wij nu samen op zoek naar een nieuw gezellig plekje waar we heerlijk vrij rond kunnen vliegen en waar er genoeg tijd en aandacht voor ons is.

Echt tam zijn wij nog niet, maar we beginnen wel steeds meer te wennen. Bang en eenkennig zijn we zeker niet en we zitten graag bij onze mensenvrienden in de buurt. Rio heeft ook al twee keer op de schouder van zijn baasje gezeten en Kiki komt af en toe op de rand van de laptop zitten. Nieuwsgierig en ontdekkend zijn we dus zeker wel!
Zowel binnen als buiten de kooi kunnen wij ons prima samen vermaken. Op papier sliertjes zijn we helemaal gek: die slepen we mee door de hele kooi. Verder schommelen we graag en zijn we dol op eigenlijk al het speelgoed wat we aangeboden krijgen.

Qua eten zijn we dan wel weer wat kieskeuriger. In de ochtend krijgen we lekkere nutriberries, die Kiki erg schattig met haar pootje vasthoudt en opeet. In de avond krijgen we dan onze zaadmix, die we ook goed opeten. Regelmatig krijgen we ook verse groenten of kruiden aangeboden, maar daar moeten we tot nu toe nog niets van hebben.
Andere huisdieren zijn wij niet gewend, dus hoe we daar op zullen reageren dat weten we niet.

Verhuizen doen wij vanuit Almere voor een vergoeding van €25,00 samen met onze kooi en speelgoed. Gesext zijn wij niet, en ook niet getest op overdraagbare ziektes.

Als je ons een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
* Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen
* Wij hebben graag de ruimte om onze energie kwijt te kunnen en daarnaast moet er ook voldoende tijd voor ons zijn voor aandacht.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Als je denkt dat je ons een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Vriendelijk naar vreemden
  • Komt met kooi
  • Niet handtam

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier