Rita 16-10-2020 (Rescue)

Posted 3 jaar agoGeelwang Amazone

Leeftijd: 20
Geslacht: Vrouw

Over

Gisteren hebben wij Rita opgehaald. Rita is een geelwang Amazone van 20 jaar oud. 20 jaar geleden is ze door een man en vrouw gekocht bij Dennis papegaaien. Dat is natuurlijk altijd een alarmbel voor ons om extra voorzichtig te zijn maar dit in Combinatie met haar uiterlijk/toestand geeft ons een hele goede reden om flink bezorgd te zijn Rita was grote vriendinnetjes met zijn vrouw maar die is jammer genoeg overleden en de man is geadvisseerd door zijn arts om haar weg te doen ivm zijn gezondheid. In dit geval zijn wij de arts dankbaar!
Rita haar snavel zou door ” ouderdom” zo zijn gegroeid in de loop van de jaren, dit ziet er echt vreselijk uit. Ook heeft Rita op wat het lijkt een nare rui…iig problemen met haar veren en rare overgebleven lege hulsjes, haar pootjes zien er slecht uit, Kromme tenen en geen goede grip en als klap op de vuurpijl een gezwel onder aan haar buikje.
Dus Rita is gelijk getest en we wachten eerst de uitslag af voordat we Rita hopelijk met een goede uitslag bij Rob langs kunnen brengen.
Rita is voor nu tevens de eerste nieuwe bewoner van het nieuwe Half way house en zal dat in haar geval nu even zo blijven totdat de uitslagen binnen zijn.
Het is overigens een super lieve dame, houd van knuffelen en doet graag een fluitje en brabbelen.

Lieve Sara Fereira en Yolande Heeinga- Korver bedankt voor het ophalen en verzorgen van Rita.

Rita doet het super goed en is een hele lieve vogel, ze is dol op kroelen.

Informatie over de vogel:

  • Getest op ziektes
  • DNA getest / sext