Rocco

Posted 2 maanden agoGrijze Roodstaart

Leeftijd: onbekend
Size: Groot

Over

Deze coole macho hier ben ik, Rocco. Ondanks dat ik al een hele tijd in dezelfde familie ben, weten we eigenlijk niet eens hoe oud ik ben. Ik denk dat ik een man ben, maar ook dit is eigenlijk nooit vastgesteld. Vanwege mijn stoere voorkomen, ga ik daar dan ook maar van uit.

Spelen doe ik graag! Het liefst gebruik ik hier allerlei houten speelgoed voor. Daarnaast staat met stip op 1, de lege doos die ik iedere week krijg. Heerlijk om in te klimmen en lekker aan stukjes te bijten. Ook kijk ik graag naar buiten om te zien wie er allemaal voorbij loopt. Fluiten kan ik goed, daar vermaak ik je dan ook graag mee. Als er een spannende film op tv is dan kun je mij af en toe ook horen. Ik kijk graag mee! Al met al ben ik eigenlijk heel gezellig, al zeg ik het zelf.

Als er iemand thuis is, ben ik eigenlijk altijd uit mijn kooi. Heerlijk bovenop zitten en kijken wat er zoal gebeurt. Of ik klim ervan af en ga op zoek naar mijn mensenvrienden om daar lekker bij te zitten. Dat doe ik dan op mijn voetjes want een paar jaar geleden zijn per ongeluk mijn vleugels geknipt waardoor ik niet heel goed meer kan vliegen. Soms doe ik wel een heel goede poging hoor 😉

Ik ben niet helemaal tam. Dat vind ik gewoon heel spannend. Door een ongelukje heb ik eens gebeten en daardoor vinden mijn eigenaren het ook spannend. Maar ik wil het graag weer proberen in mijn nieuwe forever home, want ik weet zeker dat met een beetje geduld ik je weer vertrouwen kan geven. Op dit moment stap ik wel op als je met de opstapstok komt. Daarom is het niet verstandig om geplaatst te worden bij een gezin met ‘jonge’ kinderen.

Ik badder graag in mijn grote Drinkbakje. Heerlijk met mijn koppie onder water. Een badje hoef je echt niet te proberen, dat vind ik niks. Ik vermaak mezelf en jou graag met het water in mijn drinkbak.

Eten doe ik graag! Nootjes, ei, klein stukje kroepoek, kaas, appel, druif, stukjes biscuits, zijn favoriet. Als ik papagaaienvoer krijg, eet ik daar het eerst de zonnepitjes uit. Pallets zijn nooit echt uitgebreid geprobeerd.

Ik ben aan honden gewend. De hond en ik lopen langs elkaar heen en er is er nooit wat voorgevallen. Ik kan hem goed nadoen en blaf dan ook wel eens tegen hem. Het moet immers wel duidelijk zijn wie hier de baas is. Geluiden maken, doe ik sowieso graag. Ik ben enorm grappig, zeker ook als er visite is.

Ik ben niet getest en niet gesekst. Ik mag verhuizen vanuit Heeswijk-Dinther voor 150,- met mijn kooi en spulletjes.

Als je Rocco een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar hij komt te wonen.

*Je moet kennis en ervaring hebben met papegaaien en het liefst al ervaring hebben met Grijze roodstaarten

* Hij leeft graag veel buiten zijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een (digitaal) huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier. (vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden

Informatie over de vogel:

  • Kan als enige vogel
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi
  • Niet handtam

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier