Rocky (Rescue)

Posted 7 jaar ago

Over

Deze Ara stond te koop aangeboden op MP voor 350E, natuurlijk heel erg weinig voor een ara en als je goed keek zag je dat er iets was met het pootje.
Gebeld en afgesproken de ara genaamd Rocky de volgende dag op te halen want hij moest heel snel weg.
Het verhaal volgende de verkoper….Hij had Rocky pas een maand was van iemand die hij kon en die had geen tijd meer voor de vogel waardoor Rocky in een veel te klein kooitje lange tijden alleen zat. De poot was er volgens hem door een andere Ara afgebeten en Rocky zou ongeveer 5 jaar zijn.
De volgende dag waren Jaimy en Amy zo lief om hem helemaal op te halen in Drenthe. De man had de vogel met een schepnet gevangen omdat hij er zelf bang van was.
Hij is gebracht Almere Jungle want daar mochten wij Rocky zolang in Quarantaine plaatsen om te kunnen testen en zij zouden dan goed voor hem zorgen.

Bij aankomst in Almere Jungle vielen wij in verbazing, de vogel is niet ouder dan een jaar, dat kun je zien aan de oogjes en Rocky vertoonde erge tekenen van dwangmatig gedrag (gedrag wat je gaat vertonen als je te lange tijd in een te kleine ruimte hebt gezeten).
Wij hebben Rocky getest en wachten nu nog op de uitslagen, hij is bang maar het is een leukerd, nieuwsgierig en wil graag spelen, ook kun je zien aan hoe het stompje gebruikt word dat het allemaal nog niet al te lang geleden is dat dit gebeurd moest zijn.
We wachten de uitslagen af en hopen dat hij gezond is zodat hij daarna in een eigen verblijf zolang even naast zijn soort genoten Kibo & Esperanza kan staan om zo eens te kijken hoe Rocky met andere soort genoten is. En van uit daar gaan we kijken wat de volgende stap naar herplaatsing is of dat Rocky daar zal blijven.

Rocky helemaal gezond en hij is herplaatst en woont nu bij Bob en Lisa en zijn nieuwe vogel broertjes en zusjes. Het gaat super goed met Rocky hij ontwikkeld zich als een nieuwsgierige, grappige maar ook lekker brutale vogel.
Een fijn leven in het verschiet voor jou Rocky!!