ROSA (Herplaatst)

Posted 1 jaar ago

Over

Hallo daar,

Rosa hier! Een knappe Edeldame van 6 jaartje jong. Ik ben te vondeling gelegd bij het politiebureau, maar vond zo’n cel maar niets, de spijlen waren te breed voor mij. Ik ben dan ook liefdevol opgevangen door Dierenhospitaal Den Haag, waar ik mijn rust heb gevonden. En nu op zoek kan gaan naar mijn forever home.

Rosa, zoals de verzorgers in het Dierenhospitaal mij genoemd hebben, omschrijven mij als een lieve en rustige vogel met af en toe een schreeuw half uurtje. Tja, af en toe moet je je vrienden bij elkaar kunnen roepen. Ik kan heel mooi fluiten en brabbel wat, maar ze kunnen er hier nog geen woorden uithalen. Wanneer mijn kooi open gedaan wordt dan kom ik al naar de deur om netjes op je arm te stappen en ben dan ook niet eenkennig.

Ik ben gewiekt, maar inmiddels groeien mijn pennen door de rui al weer terug en probeer dan ook te vliegen, ik zeil dan naar de grond en ga dan op mijn manier met mijn vleugels zitten wapperen of schooier wat rond over de grond. Ook houd ik erg van badderen en het slopen van kurk en verse wilgentakken.

Andere vogels heb ik hier ook om mij heen en vind ze wel oke, tenzij ze mijn komkommer of appel willen pikken, maar niet haal dan niet op een agressieve manier uit. Ik ga dan ook graag de andere kooien langs om te kijken of er nog iets te snaaien valt.

Mijn huidige dieet bestaat uit papegaaienvoer van Deli Nature, waar ik als eerste het gedroogde fruit uit vis. Mijn komkommer en appel bescherm ik goed en verder lust ik graag andijvie en witlof. Op druifjes ben ik niet heel erg gek en bij een kiwi ligt het er aan met welk pootje ik van de stok ben gestapt. Wekelijks wordt er hier getrakteerd op een stukje trosgierst en voor een hapje Loripap ben ik ook wel te porren, daar lik ik mijn snavel bij af.

Verhuizen doe ik zonder kooi vanuit Den Haag voor een vergoeding van € 325,00.

Ik ben niet getest op ziektes.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden, lees dan onderstaande eisen goed door:

*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand hebben van papegaaien en er bij voorkeur al eentje in huis hebben, een Edel is een pre.
*Ik leef graag buiten de kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.


Gebruik als e-mail onderwerp onze naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:
*Gezinssamenstelling, inclusief dieren
*Woon/werksituatie
*Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
*Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.