Silly

Posted 2 maanden agoCaique

Leeftijd: 9
Geslacht: Onbekend
Size: Klein

Over

Silly? Ja, dat is mijn naam! Een zwartkopcaique van 9 jaar. Of ik een mannetje of vrouwtje ben, dat weet ik niet. Maar ik ben ook wel een beetje “silly” hoor. Mijn baasje noemt mij een echte clown. Tja, daar ben ik een caique voor, toch?

Omdat ik niet zo goed kan opschieten met de grijze roodstaart die sinds kort bij ons woont, ben ik op zoek naar een nieuw plekje.
Sinds de grijze roodstaart bij ons woont ben ik namelijk nogal veranderd in mijn gedrag. Hiervoor was ik niet super tam, maar ik kwam wel op je hand zitten als je me wat lekkers aanbood. Ook vloog ik naar je hand toe. Dit deed ik trouwens bij iedereen: eenkennig was ik totaal niet. Geaaid wilde ik alleen niet worden, dat vond ik niet zo fijn. Nadat de grijze roodstaart hier was, ben ik wat agressiever geworden naar mijn mensenvrienden.

Vier jaar geleden is overigens hetzelfde gebeurd: ook toen ben ik verhuisd omdat ik niet goed op kon schieten met de andere papegaaien die daar in huis zitten, en ik daar agressief van werd in mijn gedrag.
Graag zou ik een nieuw plekje vinden, waar ik de enige vogel in huis ben. Of eventueel met andere caiques, maar ik hoe daarmee ben, dat weet ik niet. Aan honden en katten ben ik wel gewend.

Ik ben helemaal gek op mijn vogelspeelgoed, waar ik uren mee kan spelen. Op dit moment is mijn favoriet een mooi touw: hier kan ik ook heerlijk onder slapen ‘s nachts.
Verder ben ik heel vocaal en noemt mijn baasje mij een echte clown. Een aantal deuntjes kan ik heel goed nafluiten. Ik zou zo mee kunnen doen aan Idols, al zeg ik het zelf.
Mijn pellets eet ik netjes op, samen met een zadenmix. Maar waar ik echt van kan genieten is een lekker stukje fruit of een notenmix. Dat gaat er bij mij wel in hoor!

Verhuizen doe ik vanuit Rhenen voor een vergoeding van €150,-. Mijn kooi en speelgoed waar ik erg aan gehecht ben neem ik met mij mee. Gesext ben ik niet, en ook niet getest op overdraagbare ziektes.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Voldoende tijd en aandacht
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.
* Geen andere vogels in huis, of ervaring met het koppelen van caiques
Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Stapt op
  • Kan als enige vogel
  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier