SJACO (Niet via HfW)

Posted 1 jaar ago

Over

You’ll never walk alone!

Sjaco hier of eigenlijk Sjacolientje, een Grijze Roodstaart dame van 15 jaar jong. Mijn huidige baasjes hebben mij de naam Sjaco gegeven, omdat zij dachten dat ik een man was. Na verloop van tijd heb ik hen uit deze droom gehaald door een ei te leggen. Vanwege de leeftijd en gezondheidsredenen van mijn huidige baasjes hebben zij de moeilijke beslissing moeten nemen om een ander huisje voor mij te zoeken. Met veel verdriet doen zij afstand van deze kwebbelkont.

Ik ben vooral heel lief voor de vrouw des huizes, maar als zij niet aanwezig is dan kan mijn mannelijke personeel ook van alles met mij. Als het vrouwtje boodschappen gaat doen en zij komt terug met de trolley dan hol ik hier achteraan om te helpen met het uitpakken van de boodschappen. Soms vraag ik om aandacht, ik bijt dan in je blote tenen om te laten weten dat ik er ook ben.

Men noemt mij ook weleens de 12e man, echte kenners weten wat hiermee bedoeld wordt 😉 Ik fluit “hand in hand kameraden” en roep vaak Feijenoord. Als er aan de deur aangebeld wordt dan vraag ik “wie is daar”, telefoongesprekken en de wachtrij daarvan kan ik nadoen en voor mij is het het hele jaar kerst, ik roep dan ook “ho, ho, ho, vrolijk kerstfeest” als het buiten 25 graden is.

Spelen doe ik graag. Ik ben voorzien van veel speelgoed, maar het meest blij maak je mij met een doodgewone lege keukenrol of een kassarol voor papegaaien. Jullie snappen nu dan ook waar de snippers uit de Kuip vandaan komen.

Mijn huidige dieet bestaat uit pellets van Harrisons, aangevuld met een zadenmix van Prestige. Af en toe krijg ik een stukje ei of gekookte kip. Op druiven en kersen ben ik dol en regelmatig krijg ik Exotic fruit als tussendoortje en heel soms verwennen ze mij met een walnoot of cashewnoot.

Verhuizen doe ik vanuit Rotterdam voor een bedrag van € 350,00 en neem mijn kooi, mijn (grote) slaapkooi, reiskooi, plafondschommel en overige toebehoren mee.

Ik ben getest op PBFD en polyoma en niet gesext, maar een bewezen pop.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan goed onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand hebben van papegaaien en er bij voorkeur al eentje in huis hebben. * * *Ik leef graag buiten mijn kooi, dus hier moet voldoende tijd voor zijn.
*Ik moet de mogelijkheid krijgen om voldoende nachtrust te hebben.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je Sjaco een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

Gezinssamenstelling, inclusief dieren
Woon/werksituatie
Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.