SJEFKE & CROKY (Herplaatst)

Posted 2 jaar ago

Over

Hallo allemaal,

Mogen wij ons even voorstellen, Sjefke en Croky. Een koppel pyrrhura’s van 8 jaar jong. Door ons huidige baasje omschreven als gezellig, lief en ondeugend. Sjefke is een man en Croky is een pop. Zelf voegen we hier graag speels aan toe. Vanwege ernstige gezondheidsredenen verblijven wij nu op een tijdelijk opvangadres en zijn dan ook met spoed op zoek naar een forever home.

Croky is een echte kroelkip en kan als jij de vaatwasser aan het uitruimen bent, besluiten dat ze met je wilt kroelen, waardoor dit langer duurt dan gewoonlijk. Sjefke is graag in de buurt van mensen, maar wordt liever alleen door Croky gekroeld. Wel stap ik netjes bij je op en zit ik graag op je schouder. Croky houdt erg van kusjes op haar wang en samen maken wij ook graag kusgeluidjes. Door alle veranderingen van de afgelopen periode zijn wij iets meer terughoudend geworden en hebben tijd nodig om je te vertrouwen.

Spelen doen wij graag met een eierdoos die wij dan shredderen tot kleiner formaat. Ook houden wij ervan om met een plastic balletje door onze kooi te slingeren. Sjefke is de man in de kooi en eist het lekkers als eerste op, Croky wacht netjes tot haar man gevoederd is, van emancipatie is hier geen sprake. Buiten de kooi is Sjefke een held op sokken. Over sokken gesproken, wij helpen graag mee met het doen van de was, als een clown aan de waslijn hangen of je sokken uit de wasmand sorteren.

Als je rustig op de bank tv gaat kijken dan komen wij uit onszelf bij je zitten. Sjefke wil dan graag op je vinger zitten en Croky kruipt naast hem, standaardritueel is dan dat ze elkaar gaan poetsen en afsluiten met een dutje.

Ons huidige dieet bestaat uit pellets. Hier maken wij ook graag pelletsoep mee in ons drinkbakje, aangevuld met een zadenmix met af een toe een stukje gedroogd fruit. Groentes vinden wij erg lekker en favoriet zijn daarbij wortelen, spruitjes een sperziebonen. Maar ook fruit als appel, banaan of blauwe bes doe je ons een plezier mee.

Verhuizen doen wij vanuit Nieuw Vennep voor een bedrag van € 50,00 en nemen onze kooi en toebehoren mee.

Wij zijn niet getest, wel gesext.

Als je ons een goed huisje zou willen bieden lees dan goed onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar wij komen te wonen.
*Je moet verstand hebben van papegaaien en bij voorkeur van Pyrrhura’s. *Wij leven veel buiten onze kooi dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je ons een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Gebruik als e-mail onderwerp onze naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

Gezinssamenstelling, inclusief dieren
Woon/werksituatie
Wat kun jij ons bieden en waarom jij ons graag een huisje biedt.
Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.