SOPHIA (Herplaatst)

Posted 9 maanden ago

Over

Beste mensen,

Sophia hier! Een knappe Edeldame waarvan de leeftijd onbekend is, ik ben een zogenaamde vondeling, maar nog wel jong. Nu mijn papieren in orde zijn ben ik er helemaal klaar voor om te verhuizen naar mijn forever home, al zullen de verzorgers mij hier wel erg gaan missen.

Sophia is een handtamme knappe dame, die haar kooi graag voor haarzelf houdt. Daar buiten kan je alles met haar doen. Zij is gewiekt gevonden en nu na de eerste rui is haar verenpak nog niet helemaal zoals het zou moeten zijn. Echt goed vliegen kan ze dan ook niet en dit gaat nog erg ongecontroleerd. Na een duikvlucht stapt ze graag bij je op om troost te zoeken. Tevens vermoeden wij dat zij door een andere vogel in haar snavel is gebeten, dit herstelt zich langzaam. Ondanks alles wat zij heeft meegemaakt is ze ontzettend lief.

Haar snavel is haar “weak spot”, ze ontvangt hier graag kusjes op of een heerlijke kriebel. Ook duwt zij zachtjes met haar snavel tegen je wang als ze gezellig op je schouder met je meelift. Kriebels op haar koppie daar houdt ze niet zo van.

Een echte kletskous is Sophia, ze zegt o.a. jaaahaaa, heeft een mooie intonatie en voor de ouderen onder ons ze kletst in de taal van BamBam van de Flinstones. Inmiddels kan ik ook heel goed mijn bijna ex huisgenoot Hercules imiteren en dan vooral zijn intense schreeuw tijdens het badderen. Af en toe heeft zij een roepmomentje, maar nooit voor lang. Tijden het stofzuigen heb heeft hele verhalen in haar eigen taal op haar boom. Inmiddels vindt zij het ook heerlijk om gesproeid te worden tijdens het stofzuigen, ze doet haar vleugels dan wijd om zichzelf daarna een uitgebreide poetsbeurt te geven. Haar verenpak verbetert hier zichtbaar door.

Mijn huidige dieet bestaat uit een zadenmix van Prestige, aangevuld met groente en fruit. Ze knabbelt graag op een worteltje en een walnoot is yummie. Als de vogels hier wekelijks hun stukje trosgierst krijgen dan gaat Sophia op bezoek in de andere kooien om te kijken of er nog een restje te vinden is.

Verhuizen doe ik zonder kooi vanuit Den Haag voor een vergoeding van € 300,00.

Ik ben niet getest op ziektes.

Als je mij een goed en rustig huisje zou willen bieden, lees dan onderstaande eisen goed door:

*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
*Je moet verstand hebben van papegaaien en er bij voorkeur al eentje in huis hebben, een Edel is een pre.
*Ik leef graag buiten de kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:
*Gezinssamenstelling, inclusief dieren
*Woon/werksituatie
*Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
*Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.