Spencer

Posted 1 maand agoGrijze roodstaart

Leeftijd: Onbekend
Geslacht: Vrouw
Size: Groot

Over

Hallo lieve vogelvrienden,
Deze knappe grijze roodstaart ben ik: Spencer! Hoe oud ik precies ben, dat weet ik niet. Bij mijn huidige baasje woon ik nu 11 jaar, maar dat is inmiddels al mijn derde eigenaar. Wel weet ik dat ik een popje ben.
Met de gezondheid van mijn huidige baasje gaat het helaas niet zo goed. Daarom is zijn dochter nu op zoek naar een fijn huisje voor mij, als mijn baasje niet meer voor mij kan zorgen. Wel is mijn wens om zo lang mogelijk nog bij mijn baasje te blijven als mogelijk is.
Tam ben ik zeker. Van mijn baasje houd ik het meest en hij kan alles met mij doen: kusjes geven, knuffelen, of ik hang op m’n kop aan zijn vinger. Bij de rest van het gezin ben ik iets minder aanhankelijk, maar ook hen geef ik weleens een kusje en als ik wat lekkers van hen krijg, mogen ze mij ook wel even een aai op mijn koppie geven. Ook stap ik netjes op en laat ik mij gemakkelijk weer terug op de kooi zetten door iedereen.
Echt spelen doe ik niet heel veel, maar wel zie je mij af en toe op m’n kop aan mijn speelgoed hangen of er tegenaan zitten. Slopen kan ik wel als de beste, met als favoriet een frisdrank flesje slopen. Ook speel ik graag kiekeboe. Graag ben ik veel uit de kooi zodat ik lekker vrij kan zijn en mijn eigen dingetje kan doen. Alleen als mijn baasje weg gaat, ga ik even in de kooi, wat ik ook geen probleem vind hoor.
Met eten maak je mij ook altijd bij. Helemaal dol ben ik op aardbei, appel en druiven. Maar ook mandarijn en banaan vind ik erg lekker, hoewel ik dit wel een beetje raar vind af en toe. Verder ben ik gek op komkommer, een paranoot, appelmoes, thee biscuitjes en soepstengels. En het aller-aller-allerliefste heb ik stiekem een lekker patatje.
Daarnaast ben ik dol op autorijden! Een keer mocht ik mee op vakantie naar Duitsland, en al op de reis er naartoe had ik het grootste plezier. Maar als ik zo’n voorgevoel heb dat we naar de naar de vogelarts gaan, dan ben ik toch wat minder ontspannen in de auto…
Met andere dieren kan ik ook overweg. Bij mijn huidige baasjes kwamen af en toe twee agaporniden op visite tijdens de vakantie. Bij mijn vorige eigenaar waren katten, honden en ook nog een andere vogel aanwezig.
Verhuizen doe ik vanuit Zwolle voor een vergoeding van €250,- samen met mijn kooi en toebehoren. Gesext ben ik wel, maar niet getest op overdraagbare papegaaienziekten.
Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:
*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
* Voldoende tijd en aandacht.
* Ik wil graag nog bij mijn baasje blijven zolang hij nog voor mij kan zorgen.
* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.
Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.
Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig
  • Komt met kooi

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren
  • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier