Teddy

Posted 2 weken agoMuisparkiet

Leeftijd: 8
Geslacht: Onbekend
Size: Middel

Over

Hallo lieve vogelvrienden,

Mijn naam is Teddy, een muisparkiet van 8 jaartjes jong. Of ik een jongetje of meisje ben, dat weet ik niet. Mijn baasje is voor mij op zoek naar iemand die mij veel tijd en aandacht kan geven en waar ik echt deel uit mag maken van het gezin. En lekker veel vrijheid krijg om rond te vliegen. 

De naam Teddy is een goede naam voor mij, want ik ben een echte knuffelbeer. Het liefst ben ik de hele dag gezellig bij je! Zonder enig probleem stap ik netjes op je hand. Graag zit ik bij je op de schouder of op de leuning van je stoel, zodat ik alles vanaf daar in de gaten kan houden. Regelmatig zie je mij ook over de grond lopen, dat vind ik zeker leuk als het dochtertje van mijn baasje aan het spelen is. Uiteraard verdwijnt er weleens wat als ik de kans krijgt: kettingen, kleine playmobil artikelen, schelpjes, kraaltjes… mijn baasje noemt mij soms net een ekster.

Enkennig ben ik zeker niet, hoewel de dochter van mijn baasje wel mijn lievelings vriendin is. Maar ook onbekenden vind ik al snel leuk, hoewel de eerste ontmoeting altijd wel wat spannend is voor mij. 

Spelen vind ik vooral leuk met de spullen van het dochtertje van mijn baasje. Mijn eigen speelgoed is een stuk minder interessant. Verder vind ik het leuk om af en toe wat hooi of stro te pakken van de konijnen, of met een wc rolletje of klein balletje te spelen. Oude tijdschriften die als bodembedekking worden gebruikt versnipper ik ook graag. 

In mijn kooi speel ik graag met wat touwtjes of stro, maar tegelijkertijd houd ik wel altijd mijn mensenvriendjes in de gaten. Die staan bij mij echt op nummer 1. Daarnaast vind ik het leuk om wedstrijdjes doen in huis met de dochter van mijn baasje: wie het eerst aan de overkant van de kamer is…. Ik vlieg dan zo snel mogelijk mee, en dit is een moment waarop we allebei lekker luidruchtig kunnen zijn. Tja, ik ben en blijf een muisparkiet eh.

Qua eten lust ik eigenlijk nagenoeg alles. Dol ben ik op de zonnebloempittenin mijn zadenmix, op Nutriberries, pasta, rijst, appel, druiven, sperziebonen en nog veel meer. Banaan is mijn favoriet. Eigenlijk alleen van frambozen moet ik niets hebben, en ook pallets eet ik niet graag. Verder vind ik het erg leuk om te kijken wat mijn baasjes aan het eten en drinken zijn en stiekem mee te proeven, dus je moet me wel goed in de gaten houden als je eten of drinken hebt staan. 

Praten kan ik niet, maar ik begrijp wel wat mijn baasjes zeggen. Soms probeer ik hen wel eens na te doen, en daar maken we dan een soort spelletje van. Kiekeboe spelen vind ik ook erg leuk. Verder kan ik zelf aangeven of ik in bad wil. Dan vraagt mijn baajse “Teddy badje?” en antwoord ik door een speciaal geluidje te maken. En als ik geen geluid maak, dan wil ik niet in bad. Dus dan kun je eigenwijs toch een badje neerzetten, maar daar ga ik dan echt niet in. 

In het verleden heb ik een tijdje samengeleefd met een forpus en een Engelse parkiet. Dit ging eigenlijk erg goed, maar we leefden toen wel allemaal vooral buiten de kooi, zodat we ons konden terugtrekken wanneer we dat wilden. Ook toen trok ik wel nog meer naar mensen toe dan naar de andere vogels. 

Momenteel woon ik samen met een teckel en twee konijnen. Met de hond ben ik niet perse vriendjes, maar we tolereren elkaar wel. Met de konijnen gaat het erg goed, af ent oe ga ik hun ren in om wat te stelen, of ga ik badderen in hun waterbak. Als de konijnen dan te dichtbij komen dan ben ik wel de baas…

Verhuizen doe ik vanuit Rotterdam voor een vergoeding van €75,-. Mijn kooi mag in overleg ook meeverhuizen. Gesext ben ik niet, en ook niet getest op overdraagbare papegaaienziekten. 

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

*Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.

* Voldoende tijd en aandacht. 

* Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.
(vul het formulier zo uitgebreid mogelijk in)

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Heeft veel tijd buiten de kooi nodig

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier