Teun & Lola (Rescue)

Posted 6 jaar ago

Over

Teun en Lola stonden met spoed bij ons in de herplaatsing, omdat de eigenaren niet meer de juiste zorg konden bieden. Wij hebben als stichting aangeboden de vogels kosteloos over te nemen, te laten testen en onder te brengen bij een opvang adres. Zodat de vogels direct weer de juiste zorg konden krijgen en als geteste vogels een grotere kans hebben op herplaatsing.

De eigenaren zijn hier niet mee akkoord gegaan, omdat zij vonden dat ze recht hebben op het herplaatsbedrag van de vogels. Een paar toppers onder ons, namelijk Franka, Ylona, Petra en Petra hebben samen het bedrag verzameld, waardoor de vogels weg gekocht konden worden. Op 30-12-2017 hebben Franka en Daniel hun opgehaald.

Door het wegkopen zijn de vogels nu dus rescues geworden van de stichting. Ze zullen getest worden en bij Franka in de opvang verblijven. Daarna zullen ze weer ter beschikking komen. Uiteraard zijn de testkosten voor deze vogels al hoger, dan wat wij voor ze kunnen vragen in de herplaatsing. Donaties zijn dus weer van harte welkom! En dan kunnen we samen deze vogels weer van een top toekomst voorzien, dit keer wel bij een forever home!

UPDATE Teun en Lola, de testen zijn op PDD positief terug gekomen waardoor Teun & Lola niet meer herplaatst konden worden bij andere vogels maar ook niet (nu in december) naar het PDD house konden, de overgang zou te koud zijn.
Voor nu worden Teun & Lola liefdevol opgevangen door Rosita een bekende van de stichting die vaker vogels tijdelijk voor ons opvangt. Teun & Lola blijven daar totdat wij een ander vast huisje zonder vogels hebben gevonden of totdat ze naar het PDD house kunnen.