Toekie (herplaatst)

Posted 11 maanden agoGeelvoorhoofd Amazone

Leeftijd: 21
Geslacht: Vrouw

Over

Hallo allemaal,

Mijn naam is Toekie, ik ben een 21 jarige geelvoorhoofd amazone pop en op zoek naar een gouden huisje bij iemand die ervaring heeft met amazones. Toekie heeft een zwaar verleden achter de rug, maar door de goede verzorging en het geduld van haar vorige en huidige eigenaren is ze nu opgebloeid tot een rustige blije amazone. Ze wordt dan ook graag gekroeld en geniet van de aandacht die ze momenteel krijgt.
Toekie is recent herplaatst en ze doet het echt heel erg goed, echter gaat het niet samen met de al aanwezige amazone daar, deze laat veel agressie zien.

Een echte speler is Toekie (nog steeds) niet, ze is een relatief rustige vogel, ze is al volmaakt tevreden als ze los op haar boom mag zitten bij je in de buurt, echt een gezelligheidsmeisje. Met stukken karton of ander makkelijk sloopmateriaal is zij volmaakt gelukkig. Ook heeft ze inmiddels leren foerageren, in de beukensnippers op de bodem van haar kooi worden nootjes verstopt en daar gaat ze dan lekker naar op zoek.

Zoals elke amazone maakt Toekie ook geluid maar dit is niet extreem. Ze vraagt duidelijk om aandacht als ze daar zin in heeft en gaat dan zachtjes piepen. Als een andere papegaai herrie maakt doet Toekie wel even mee om ook van zich te laten horen.

Heel af en toe is ze broeds en legt ze een eitje, het is dus zaak dat broedse gedrag op geen enkele manier te stimuleren.

Het dieet van Toekie bestaat uit Psittacus High Proteïn/ Nutribird P15, aangevuld met een mengvoer van zaden, pitten en noten. Deze dame is erg kieskeurig wat betreft groente en fruit. Maar appel, druif en gekookte mais doe je haar sowieso een plezier mee.

Toekie verhuist vanuit Zwolle voor een vergoeding van 200 euro en neemt haar kooi en toebehoren met zich mee.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan goed onderstaande eisen door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
  • Je moet verstand hebben van papegaaien en er bij voorkeur al eentje in huis hebben.
  • Ik leef graag veel buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek maakt onderdeel uit van het herplaatsingstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Incomplete aanmeldingen worden niet in behandeling genomen.

Informatie over de vogel:

  • Komt met kooi

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier