Tommy 15-12-2018 (Rescue)

Posted 5 jaar ago

Over

We kregen een oproep om Tommy te herplaatsen een grijze roodstaart man  die weg moest omdat hij wegens gezondheid redenen niet meer thuis kon blijven. Het werd alleen zo nijpend dat we hem spoedig op moesten halen.

Tommy was regelmatig ziek, had het regelmatig flink benauwd en was onderzocht door wat artsen die zeiden oh hij heeft aspergillose en daar kan niets aan gedaan worden.

Dus hebben wij Jaqcueline en Rene gevraag of ze naast Blinde Coco de amazone ook wouden zorgen voor Tommy.
Dit omdat je weet dat een zieke vogel niet te herplaatsen is en wij toch wel wilde weten of hij zeker niet geholpen kon worden.

Tommy is met zijn gehele uitzet een goede voorbereiding en veel verdriet verhuisd naar Jacqueline en Rene.
Tommy kreeg inderdaad resent een zware aanval van benauwd zijn en heeft even bij de VA in de zuurstoftank moeten zitten en nadat hij wat medicijnen heeft gekregen knapte hij gelukkig snel op. Maar op de rontgen foto’s was niets te zien dus een scan in Utrecht is de enige manier om erachter te komen wat Tommy mankeerd en of het ernstig is en iets aan te doen is of niet.

De scan is gemaakt en hier uit is gebleken dat Tommy Bronchitis heeft, gelukkig goed te behandelen maar wel iets wat waarschijnlijk niet meer weg gaat. Nu weten we in iedere geval meer en kunnen hem goed behandelen.