Uggy (herplaatst niet via HFW)

Posted 3 maanden agoCaique

Leeftijd: 11
Geslacht: Onbekend

Over

Lieve mensen. 

Laat ik eens beginnen met me netjes voor te stellen. Ik ben Uggy, een Caique van 11 lentes jong. Het gekke is dat niemand weet of ik nou een mannetje of een vrouwtje ben, maar we denken dat ik een man ben. 

Dol ben ik op karton, hier speel ik graag mee en dit sloop ik nog liever. De zachte houten speeltjes zijn ook erg favoriet en hier kan ik ook goed mee uit de voeten. Ik ben een vogel die er van houdt om binnen en buiten te zijn. Op mijn oude buiten volière of de pergola liep ik graag heen en weer. Zo had ik mooi overzicht van wat er allemaal om me heen gebeurde. Ook lager op het gras kon ik me goed vermaken hoor. Ik vind het geweldig om aan gras te trekken, hierover rond te rennen of heerlijk met mijn snavel in het zand te wroeten. Het buitenleven is net zo aan mij besteed als het binnenleven. Ook  binnenshuis kan ik me goed vermaken. Daar loop ik graag over de vloer en volg je waar je heen gaat. Soms kom ik hier dan een harige viervoeter tegen, maar daar heb ik niks van. Deze viervoeter heb ik namelijk geleerd wie de baas is. Je bent immers een Caique, of niet! Ik ben in elk geval hondjes gewend en nieuwsgierig genoeg om ze op te zoeken of juist uit de weg te gaan. 

In huis zoek ik graag plekjes op waar ik dieper kan kijken, dat heeft echt mijn interesse. Zo zit ik graag bij de verwarmingsplaten te turen hoe diep de gleuven zijn en inspecteer ik regelmatig de afstand tussen de wasmachine en de muur. 

Binnen mijn huidige gezin heb ik een voorkeur voor de man des huizes. Het is niet dat ik vrouwen niet leuk vind, maar ik vind mannen nou eenmaal leuker. Eigenlijk vind ik alle mannen wel leuk. Ik ben ondertussen zeker handtam, maar dat heeft wel even geduurd. Als je mijn vertrouwen hebt, zijn we de dikste vrienden. Alleen als je boos op me bent en je dat laat horen, kan ik wel uithalen hoor. Dan moet je een beetje voor me oppassen. Met vrouwen duurt het even iets langer. Als je even wat geduld met me hebt, komt dat zeker goed. Geef dat even de tijd. 

Ik kan leuke geluiden maken, eigenlijk is dat alsof ik met je in gesprek ben, maar het zijn geen echte woorden. Als je me roept, kom ik luid kwetterend naar je toe. Reuze gezellig, toch?

In bad gaan, doe ik soms ook. Het liefst gewoon in een bak met water die ergens staat. Heerlijk zo op zijn tijd. 

De innerlijke Caique is uiteraard ook erg belangrijk. Ik eet zaden met pellets. Als je hier nou ook zonnebloempitten doorheen doet, heb je gegarandeerd een blije Uggy. Deze mag je ook verstoppen in mijn speelgoed. Ik ben dol op fruit, vooral appels en druiven zijn favoriet. Groente wordt me ook wel voor gezet, maar dat eet ik eigenlijk niet. Het meest lekkere is uiteraard alles wat ongezond is, maar dat krijg ik eigenlijk nooit. Soms als ik bij je ben en je eet iets lekkers, probeer ik stiekem ook iets te pikken. 

Mijn snavel groeit gedurende het jaar. Dit is niet erg, maar daarom moet deze af te toe wel gevijld worden. Mijn huidige baasje doet dit ongeveer 3 keer per jaar zelf met een dremel. Ik vind dat helemaal niet erg, ben er inmiddels helemaal aan gewend. Ook ben ik gekortwiekt. Dit gelukkig niet te kort, zodat ik wel kan vliegen maar wat lager bij de grond en een paar meter ver.

Vroeger zat ik met andere vogels in een volière. Ik moest natuurlijk eerst even wennen, maar daarna heb ik de tijd van mijn leven gehad met mijn vriendjes. Ik zou ook graag weer met andere soortgenoten, het maakt eigenlijk niet uit of dat groot of klein is, samenwonen. Dat is namelijk wat ik nu enorm mis. Ik ben nu de enige vogel en heb niet het gezelschap van mijn gevleugelde vrienden. 

Kortom, ik ben echt een hele leuke, lieve en vooral nieuwsgierige vogel die door een verhuizing naar een kleinere woning zonder soortgenoten is komen te wonen waardoor ik me nu best eenzaam voel. Dit laat ik dan ook horen. Daarom ben ik samen met mijn huidige baasje op zoek naar een nieuw huisje, waar ik ook weer nieuwe vriendjes kan maken en ik met andere vogels samen kan wonen.

Verhuizen doe ik vanuit Schijndel voor een bedrag van € 200,00 incl. kooi.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
  • Je moet verstand hebben van papegaaien, er bij voorkeur al ervaring mee hebben en ingelezen zijn in de Caique.
  • Ik leef ook graag buiten mijn kooi, dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, klik dan hier voor het adoptieformulier.

Incomplete aanmeldingen kunnen niet in behandeling genomen worden.

Informatie over de vogel:

  • Vriendelijk naar vreemden
  • Stapt op
  • Hand tam
  • Komt met kooi
  • Is gewiekt

Kan goed samen leven met:

  • Andere dieren
  • Andere vogels

Plaats

Wil je mij adopteren?

Schrijf een bericht: info@hopeforwings.nl
Adoptieformulier