WILCO (Herplaatst)

Posted 1 jaar ago

Over

Hallo,hallo, Wilco hier, een knappe middelgrote geelkuif kaketoe. Mijn leeftijd is onbekend, maar ik ben minimaal 10 jaar, want zo lang woon ik al waar ik nu woon. Of ik man of pop ben is mijn geheim. Door een veranderende gezinssituatie ben ik met spoed op zoek naar een forever home. Dit geeft mij een klein beetje stress waardoor ik hier en daar ook een veer verwijder.

In het verleden stapte ik netjes op bij mijn huidige baasje, maar door alle veranderingen doe ik dit nu niet meer. Voor een opstapstok ben ik bang, men zegt dat ik een rugzakje heb of zoiets, maar ik heb echt niets op mijn rug zitten en kan mooi mijn vleugels spreiden! Rust, reinheid en regelmaat is wat zoek en waarbij wij samen op mijn tempo een band op kunnen bouwen. Aan 1 oog ben ik blind en volgens de arts komt dit door een klap op mijn hoofd.

Ik kan mezelf goed vermaken en mijn favoriete bezigheid is dan ook slopen, graag sloop ik alle soorten hout en karton. Een aardig woordje kletsen kan ik ook, van verstaanbaar tot mompelen in mijn eigen taaltje. Ik zeg o.a. wat ben je aan het doen, hallo, kijk eens, pas op he en ik kan hoesten net als jullie.

Later op de avond word ik een grumpy old man en ga dan zachtjes mompelen en net doen alsof ik de hik heb en vraag om een slaapmutsje. Als mijn baasje het licht uit doet en naar boven gaat dan zeg ik netjes welterusten tegen hem. Ik heb graag mensen om me heen en met een blokje om maak je mij erg blij. Als ik aandacht wil dan ga ik als een vleermuis in mijn kooi hangen en roep: Kijk eens!

Mijn huidige dieet bestaat uit een zadenmix en af en toe een stukje fruit zoals appel en druif. Kan jij mijn dieet uitbreiden naar meer groente en fruit, samen op ontdekkingstocht.

Ik verhuis vanuit Broek op Langedijk voor een vergoeding van € 200,00 en neem mijn kooi (2x1x1,9 mtr) mee.

Als je mij een goed huisje zou willen bieden lees dan onderstaande eisen goed door:

  • Er mag niet gerookt worden in dezelfde ruimte als waar ik kom te wonen.
  • Je moet verstand hebben van kaketoes en/of papegaaien en er bij voorkeur al een hebben.
  • Ik leef graag veel buiten mijn kooi dus daar moet voldoende tijd voor zijn.

Als je denkt dat je mij een mooi en gelukkig leven kan geven, dan graag een mail sturen naar: info@hopeforwings.nl

Een huisbezoek vanuit de Stichting is onderdeel van het herplaatstraject.

Gebruik als e-mail onderwerp mijn naam en vermeld onderstaande gegevens in de mail:

  • Gezinssamenstelling, inclusief dieren
  • Woon/werksituatie
  • Wat kun jij mij bieden en waarom jij mij graag een huisje biedt.
  • Alle andere informatie die je je kunt bedenken die van belang kan zijn.

Alleen volledige aanmeldingen worden in behandeling genomen.